Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Andrew Lloyd Webber je proste génius! A keď sa úžasný skladateľ ako on spriahne s ďalšou osobnosťou ako je Joel Schumacher, tak to musí stať jednoducho zato. Naozaj vynikajúce dielo, teda najmä čo sa hudobnej a muzikálovej stránky týka. Piesne, ktoré zneli celým filmom boli takmer všetky čarovné a symbolické - či už po hudobnej alebo textovej stránke. K tomu skvelé kostýmy, kulisy a atmosféra operného divadla. Len ten dej bol miestami trochu nezáživný a ja osobne by som v ňom uvítal oveľa viacej retrospektívy, ktorá by ešte lepšie ozrejmila "zrodenie" fantóma, ktorý sa skrýval v útrobách divadla. Ale inak veľmi dobré, aj keď som očakával, že fantóm ten svoj znetvorený vzhľad zachráni aspoň dobrosrdečnou povahou. To ma celkom zarazilo, že jeho duša bola v podstate presnou kópiou zovňajšku... A mne osobne sa Gerard Butler do tejto role vôbec nehodil, hoci ten jeho hrubý škótsky prízvuk bol úplne adekvátny fantómovému vystupovaniu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Webberovu hudbu jsem slyšel dávno před tímto filmem a zamiloval jsem si ji stejně jako jeho dřívější kousky. Pamatuji se, že poprvé mne film moc nebavil. Připadalo mi to dlouhé. Dnes viděno po letech jsem byl v podstatě spokojen, ale dlouhé mi to přišlo znovu. Poněkud starší a také náročnější se zálibou vd etailu jsem si tentokráte užíval tu parádní kameru, která s průlety doslova dělala divy a pokud brala záběr odkudsi z lávek nad oponou, neznamenalo to, že po chvilce průletem škvírkou mezi kameny neskončí kdesi v hlubokém podzemním labyrintu. V opeře je prý ve skutečnosti podzemní rezevoár, který shromažďuje podzemní vodu a když je zaplněný, je odčerpán. Docela by mne zajímalo jak to tam dole vypadá, vzhledem ke skutečným katakombách pod městem to tam může být zajímavé. Krom kamery jsem si tu užíval to množství divadelních kulis ať už interiérových, tak exteriérových. Třešničkou na dortu pak byla procházka zasněženým hřbitovem plným zasněžených náhrobků... Spolu s hudbou a hlasem přenádherné Emmy Rossum, to byla opravdu artovní podívaná. Buttlera jsem v roli Fantoma nepoznal. Ten culík a kotleta na jedné straně a maska na druhé ( v lepším případě) ho úplně změnily. Oceňuji jeho i Wilsonův pěvecký výkon. To není jen tak tohle dát. Ale Emmy ta je best ve všech směrech. V podstatě tomu nemám co vytknout, snad jen tu stopáž. Co vím jistě, že mi teď pěknou chvilku ale budou znít v hlavě ty nádherné melodie... Dávám za 4 dopisy s pečetí lebky. * * * * ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me prekvapilo, docela nizky hodnoceni a takovej dobrej film. Herci sice nijak uzasny nejsou, Emmy Rosum sice krasne zpiva a slusne vypada, ale jinak se tvari dost vyjukane, ale Gerard Butler je hodne charismatickej a drsnej - teda az do doby nez sunda masku, pak je trochu k smichu. S maskou tu je taky jedna podivnost. Kdyz ma ke konci uz cernou masku, ma ji jen kolem oci a jinak vypada normalne a s cernejma vlasama, ale v momente kdy mu ji Emmy strhne, ma rozleptanou celou pulku huby a blondaty vlasy, navic se mu naliceni tech jizev kazdej zaber meni. Vyprava je fakt velkolepa a zacatek kdy opera "oziva" je fakt bombastickej. Co je hlavni prednosti filmu je hudba. Ta je opravdu nadherna a vybavil se mi jinej film, kde taky hraje velkou roli - Amadeus. Samozrejme tenhle film na Amadea nema, taky je o necem uplne jinym. Trosku mi jen vadilo, ze z puvodniho hororu udelali operu s prvky romantiky. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nektery sceny me fakt dostali a ta hudba je tak nadherna, ze tech 5* dam. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co napsat k Fantomovi jehož reprízy jsem už přestala počítat a titulky znám pomalu zpaměti? Když jsem ho viděla poprvé, tak mi připadal trochu zdlouhavý, ale to se časem poddalo. Snad jediné, co mi moc nesedí (možná proto, že jsem četla obě knižní verze) bylo maskování G. Butlera, to se opravdu moc nepovedlo. A rozhodně bych nebyla schopná psát komentář po prvním shlédnutí, protože spousta scén, melodií a detailů se ke mně dostala až s opakováním. Přechody černobílé přítomnosti a barevné minulosti byly nádherné. Do toho geniální hudba Andrewa Lloyda Webbera a závěr s růží na náhrobku způsobující šelest okolo žaludku... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Schumacherův Fantom opery je určitě nejzdařilejší filmovou adaptací stejnojmenného Webberova muzikálu a to musím ocenit. Lehká zkratkovitost z toho citelná je, popravdě řečeno to ale po sto padesátém zhlédnutí, kdy už člověk zná všechny písničky i pozpátku, nijak zásadně dojem nekazí. Ostatně hudba je hlavním tahounem tohoto filmu a jen díky ní celý snímek navzdory téměř dvouapůlhodinové délce uteče skutečně rychle. Hudební klip v polovině taky nevypnete, délka na tom nic nezmění. A co na tom, že Gerard Butler spíš řve než zpívá? Já nejsem učitel hudby a zas TAK moc mi to uši netrhá. Obsah v tomto případě tedy hrdě kráčí před formou, avšak ani ta nijak zvlášť (vyjma zmíněného Butlera) nekulhá. Think of Me, The Music of the Night, Masquerade, Angel of Music... Pro mě to jsou už skoro hymny. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Když Fantom (Gerard Butler) na konci filmu žádá Christine (Emmy Rossum), aby byla jeho ženou, dává jí na hlavu svatební věnec. V dalším záběru ho na Christininé hlavě vidět není, ale v následujícím jej opět má. (R1CH1E)
  • Když Fantom (Gerard Butler) odvádí Christine (Emmy Rossum) do podzemí, má vlasy seplé do culíku. Jakmile už v podzemí jsou, má Christine vlasy rozpuštěné a viditelně jiný make-up. (skinny)
  • Natáčení závěrečné scény trvalo celý týden. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama