Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa odohráva v tropickom Portoriku, zmietajúcom sa v búrlivej atmosfére začiatkom šesťdesiatych rokov. Režisér filmu Bruce Robinson sa na režisérsku stoličku vrátil vlastne po devätnástich rokoch, pričom jeho predchádzajúci pokus, thriller Jennifer 8, kritika zmietla pod koberec. Filmu chýba väčšia dekadentnosť, psychadelickosť, výraznejšia myšlienka a zaujímavý záver. Režisér Robinson hlavnú dejovú líniu nevie riadne determinovať a tým pádom servíruje chaotický guláš, v ktorom sa človek stratí. Pohybuje sa niekde medzi písaním a milostným trojuholníkom, pričom záver je už len bezduchým dobehnutím zameškaného. Treba dať dobrý pozor, aké máte očakávania od tohto filmu, aby ste sa nesklamali ako ja. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak Johny Depp prochlastal celou práci na jednom nádherným ostrově. Příběh to nemá prakticky žádnej a je to prakticky hodně o ničem. Režie je hodně nevyvážená, tempo pomalé a celý film tak nějak nedrží po hromadě. Nebýt tam těch pár výborných a vtipných chlastacích scén a skvělé obsazení, i když v některých rolích značně nevyužité, tak se unudim k smrti. 50% ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké ale opravdu velké zklamání. Nepochopitelný děj, který se šíleně vlekl, o závěru ani nemluvím. Sice tam bylo pár scén, které mi na tváři přivodily smích, ale nikdy v životě by mě nenapadlo, že film s Johnnym Deppem a RUMem nedokoukám do konce - ano, až taková nuda a nezajímavost to byla. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že to v životě řeknu, ale asi největší chybou filmu bylo obsazení Johnnyho Deppa. Paul je v knize dvacetiletý mladík a jeho nezkušenost tak trochu udává tón příběhu. Výkon Deppa už taky není, co býval, i když se snaží navázat na roli Dukea. Samotný film je fajn, ale klidně by mohl být o 15 minut kratší. Příjemná oddychovka, jen tomu chybí pevná vize a režisér, jako měl Strach a hnus v Las Vegas. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PATŘÍ SVĚT JENOM TOBĚ? A KDYŽ TO ŘEKL, ZARAZIL SE. NE PROTOŽE TO ŘEKL, ALE PROTOŽE KONEČNĚ POCHOPIL SOUVISLOST MEZI DĚTMI VYBÍRAJÍCÍMI ODPADKY KVŮLI JÍDLU A LESKLÝMI MOSAZNÝMI TALÍŘI NA VCHODOVÝCH DVEŘÍCH BANK“..... /// Zamotanej příběh, kde jeden neví jestli jde o chlast, politiku nebo lásku. TOHLE JE PORTORIKO! A Američani ho mění v obraz svůj. Moře se dá vidět, jen když bydlíš v hotelu a domorodci jsou tu odpadky. Ale ani v tom není hlavní poslání novináře Paula Kempa. V Americe zuří volební boj (Einsenhower – Kennedy), komouši jsou homouši, ale v Portoriku jde o prachy. Jsou tady pozemky….KOHO TO kurva ZAJÍMÁ!!! Alkáčská idilka, kde jedinou emocí je chuť na Amber Heard má jistě i jiný přednosti, ale mě z toho vychází nuda (na třetí) o tom, jak dospět ke svýmu vlastnímu ,,já“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román od Hunter S. Thompsona číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě chlapci s tělem z reklamy na TotalGym. 3.) Thx za titule ,,skeletorek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Film je věnován památce spisovatele Huntera S. Thompsona, který žil v letech 1937-2005. (MeanWhile)
  • Historické minely se doputil Sandersonův (Aaron Eckhart) společník krátce po příletu na ostrov, kdy uvedl, že právě zazněly námořní děla ráže 14" palců. To by byla pravda jen v případě, že by se film odehrával před rokem 1947, než byla dvojice vlajkových válečných lodí USS Tennessee a USS California, která touto palebnou silou disponovala, slavnostně uvedena mimo provoz. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno