Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%- Paige je cílevědomá Holka na roztrhání a z wisconsinských farmářských bot jí čouhají zbytky slámy. Svůj drahocenný čas dělí mezi přípravku na medicínu a barovou brigádu. Když jí zkříží cestu Pan Božský, lehkomyslný a myšlením těžkopádný dánský princ s falešným jménem a pravým komorníkem (a pražským bydlištěm:), našla by 10 důvodů, proč ho nenávidí, za pár minut. Ale jsme na minovém poli předvídatelné glukózové komedie, takže tyhle Velmi nebezpečné známosti vybuchují podél trati podle pravidel Lásky nebeské. Z Julie Stiles je Moderní Popelka, posléze Nevěsta na útěku a nakonec...možná přijde i titul. Akademický nebo šlechtický?:-) ()

Seti 

všechny recenze uživatele

No do prdele! Větší sračkoidní kýč jsem hodně dlouho neviděl a začínam mít podezření, jestli mi někdo ve spánku neudělal náhodou lobotomii, že sem se vůbec rozhod na to koukat (pokud ne, tak na konci mam k podobnýmu stavu vážně blízko). Když jsem po 20 minutách začal nepřetržitě myslet na kanejstr benzínu a plastovou popelnici, tak bylo jasné, že je něco v nepořádku. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Princ a já patří bohužel mezi průměrné romantické komedie a důvodů je hned několik. Prvním je horkou jehlou ušitý scénář, který sešívá jedno klišé ke druhému, až je to kostrbaté (jeden příklad za všechny: Eddie se z floutka de facto přes noc změní v odpovědného mladíka). Dalším problémem je druhá půlka filmu, kdy režisérka bezradně přešlapuje na místě a děj se rozmělňuje. Třetím pak malá emoční náplň, kdy vás za srdce nevezmou ani scény, které by v romantické komedii měly (otřesy ohrožující „big love“). A moc to nejiskří ani mezi hlavními hrdiny: zatímco z Julie Stiles září velké charisma, její protějšek Luke Mably se na romantického hrdinu nehodí. Nesálá z něj totiž skoro nic. K tomu lepšímu, co Princ a já nabízí, tak vedle Julie Stiles patří role Eddieho sucharského sluhy (Ben Miller) a pro českého diváka i objevování miniroliček českých herců. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná červená knihovna o lásce prince a dívky z lidu. 1) Co lze čekat od filmu s přitroublým scénářem (dokonce i na červenou knihovnu), herci bez charismatu a celkově silně přepálenou stopáží? Kdyby aspoň trochu toho sexu s pěkným, i když herecky toporným Lukem Mablym...----- 2) Ale něco nového jsem se přece dozvěděl. Královská rodina snídá v teologickém sálu strahovské knihovny a jednání panovníka s předsedou vlády probíhají ve filosofickém sálu téže instituce v Praze. Zajímavé zjištění... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Jasně film je to strašně klišoidní, ale na rozdíl od "pokračování" má první díl i něco do sebe. Největším plusem je jednoznačně Julia Stiles, ale ani Luke Mably není špatný. Navíc se povedlo pár vtipů (například Ben Miller u počítače) je perfektní. Bohužel je zde opravdu i dost chyb a druhá půlka trochu upadá, al pořád jsem s tímto dílem spokojený. 70 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Film obsahuje záběry z filmu Chyťte zloděje s Grace Kelly, která se podobně jako postava Julie Stiles stala princeznou, když si vzala monackého prince. (imro)
  • V předcházejícím filmu scénáristky Katherine Fugate Carolina také hrála Julia Stiles. (imro)
  • Když přijde princ Edvard (Luke Mably) a Soren (Ben Miller) do svého pokoje, řiká Edvard, že si může vybrat postel a drží brýle v ruce, když je záběr ze zadu, tak je má nasazené, ale v příštim záběru ze předu je zase má v ruce. (Terva)

Reklama

Reklama