Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘED 20 MILIÓNY ROKY, OPICÍM PODOBNÉ STVOŘENÍ OBÝVALI ZEMI. A OPICE VSTALA, A STALA SE ČLOVĚKEM. NAŠI PŘEDCI.......“ /// Doba kamenná a její první umělec (i kritik), starej zákon a vznik 10ti přikázání.... v krátkých scénkách znázorněny důvody zrodu věcí, které nás dosud obklopují. Taškařice z doby římské, která má blíž k Životu Briana než kdejakým parodiím. A NEŽ SKONČÍ TATO NOC, JEDEN Z VÁS MĚ ZRADÍ! (třikrát!) Jo, tenhle druh zábavy je mi blízkej! Španělská inkvizice a ,,jeho svátost“ Torquemada v muzikálovým čísle, nechť patří k tomu ..... (nechám na každém). Ani ta Francouzská revoluce s žebráky žebrajícími od žebráků už nebyla Bůh ví co. Ale souhlasím, že je škoda, že jsme se nedočkali Hitlera na ledě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak se chovali moji předci. 2.) Jsem pořadatel každoročních orgií a bufetu, které mají jediné pravidlo: ,,Kdo dřív přijde, ten dřív....“. 3.) Jako ,,hulič“ chci vidět legendami opředený ,,mocný joint“. 4.) Thx za titule ,,ja.srab.cz.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vlastně už typický Brooks - geniální vtipné momenty (jednoznačně vede Mighty Joint a Poslední večeře v krátkém sledu) střídané nudnější vatou, která ale nepostrádá autorský švih a alespoň vynalézavé pokusy o humor. Hlavně část s inkvizicí je mrháním potenciálu, ale celé je to zase tak roztomile své a bujaré, že bych to nikdy nerealizované pokračování s krasobruslařem Hitlerem určitě rád uvítal. 65% ()

Reklama

filip.novak odpad!

všechny recenze uživatele

History of the World je křečovitou snahou Mela Brookse o fungující (komediální) film. Nechápu přirovnání ostatních komentátorů k Monty Python, protože humor Pythonů a Mela Brookse by nemohl být odlišnější. Brooksův humor stojí na prvoplánovité vulgaritě a zlých urážkách mezi postavami, čímž si zároveň podkopává nohy, protože zvláště v římské epizodě film zdlouhavě rozvíjí příběh okolo čím dál tím více odporných postav. Když se Brooks rozhodne parodovat ikonický historický nebo filmový moment, nikdy nepřekročí stín prvoplánovosti a předvídatelnosti, jediné, čím se snaží překvapit, je silnější urážka. ____ History of the World je ukázkou díla uzavřeného ve své době, více než 30 let od premiéry působí šokující snaha o vulgaritu nanejvýš trapně a bezzubě. Současnou optikou se jedná pouze o ochotnicky inscenovaný a s mizerným načasováním gagů hloupý film, který sám sebe bere až příliš vážně a sofistikovaně. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipné prznění historie a utahování si z kultury starého kontinentu. To samo o sobě není žádný problém a může to být velice vtipné téma, nicméně tady se to prostě nepovedlo. Za celý film jsem se zasmál asi dvěma scénkám, zbytek je trapný a to bohužel ne tím zábavným způsobem. Celý film na mě působí improvizovaně a hloupě, asi to není můj styl humoru. 3/5 ()

Martin888 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s tím, že je ten film absolutně nevyrovnaný a některé scény hraničí s dobrým vkusem. Ale je to Brooks a ten je, dámy a pánové, s trochou nadsázky geniální. Buďto se člověk smíří s tím, že tomu člověku není nic svaté anebo u tohoto filmu spáchá rituální sebevraždu. Každopádně ještě než si toto pustíte najděte si na Youtube jeho videoklip Hitler Rap a představte si, že celý klip má hodinu a půl, jestli to zvládnete s chutí do toho. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama