Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali o 98 (!) miliónov nižší rozpočet oproti jednotke. Pravdupovediac sa čudujem, že dvojka vznikla, jednotka je v dnešnej dobe vnímaná ako svojrázny kult, ale v dobe premiéry to bol regulárna kinoprepadák, reč čísel neklame, overte si to. Okresanie rozpočtu na trápnych 7 (sedem!) miliónov dolárov ale vôbec to nevadí a takmer to na výsledku nie je vidieť, pretože z vojnového CGI veľkofilmu (jednotka) sa rafinovane stal komorný, odporný infekčný sci-fi horor á la Votrelec resp. Votrelci resp. Vec. jasné, na Scotta, Cameronom a Carpentera trikár Phil Tippett nemá ani náhodou. Napriek tomu sa mi temná dvojka páčila svojím spôsobom viac, ako jednotka, pretože som práveže fanúšikom temných komorných hororov, takže mi koncept druhej časti sadol. Vôbec mi nevadilo, že je tu menej bojových scén s chrobákmi - skôr naopak. Masky a efekty sú nechutné a odporné, ale tak už to v tomto žánri chodí, to je pochvala. Páčil sa mi i kasting - Richard Burgi je sympaťák, plešatý generál Ed Lauter si to poriadne dáva a seržantku v podaní Brendy Strong (hrala už v jednotke, ale inú postavu) by ste určite nechceli stretnúť, dvojnásobne ak by v ruke práve držala sekáčik. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování úžasné Hvězdné pěchoty je to velký krok zpět a kvalita strmě spadla s hereckým obsazením, režisérem a celkovým rozpočtem. Přesto je z filmu cítit snaha, věnovat se broukům trochu jinak a až na krutě béčkové a špatné provedení, lze chválit za pokus. Kdyby to nedávali dlouho v noci na Tv Nova asi bych to nikdy neviděl, ale v televizi to s velkým nadhledem nevyznělo tak tragicky jak by se mohlo zdát. Přesto nelze doporučit. ()

Reklama

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Toto se snad ani neda nazyvat pokracovani. Mozna jenom volne volne pokracovani. Klasicka vyvrazdovacka akorat vrah neni clovek ale brouk. Tak uz vim kam zmizel Nathan z Eureky (i kdyz byla natocena pozdeji). no celou dobu premyslim kdo je horsi jestli Alien a nebo Arachnid. Takze 1 a 1/2* za to ze to je sci-fi a hral tam Ed Quinn a 1* za film. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu išla kvalita až nehorázne dole, s tým vcelku kvalitným prístupom Paula Verhoevena to má pramálo spoločného. Starship Troopers 2 je dosť nelogický, plný chýb a evidentne trpel nedostatkom rozumu (aj na B film je to málo). Herecké výkony skoro žiadne, ale to mi moc nevadilo. V týchto filmoch to nie je to prvoradé. Film plný tmy (čo mi vo filmoch nevadí), ale v tomto prípade išlo prostredníctvom tmy zakryť ten dementný prístup a absenciu nápadu. No ale 1* to odomňa má, aj keď tam nebola atmosféra, ale za tých pár krvavých efektov a poslednú milú dialógovú scénu pri nábore nových členov – „Pospěš si, špunte. Potrěbujem čerstvý maso do mlejnku.“ Ale ináč veľká bieda. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vojáků, na nejmenované planetě, ukrytá ve strážní věži, obklopené milióny brouků. Začínají pracovat nervy, a navíc nepřitel má novou zbraň, která může vyhladit celé lidstvo... Od jedničky již nějakej pátek uplynul, takže vyrobit armádu brouků už dokáže kdejakej ňouma na počítači. Navíc Phil Tippett nění "kdejakej" ňouma, ale chlápek, který se podílel např. na Hvězdných válkách či Robokopovi nebo Dračím srdci, takže broučci jsou pěkní, veselí a hraví. Oproti Verhoeveně velmi akční jedničce, se zde (kromě úvodních asi 15 minut) staví více na psychologickém efektu boje s neznámým nepřítelem .. není to sice špatné, ale ztrácí ten Verhoevenův náboj .... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Vězněný veterán měla být původně postava seržanta Zima (Clancy Brown) z první Hvězdné pěchoty (1997), ale jelikož jeho představitel roli odmítl, tak byl scénář upraven. (Tarmenel)
  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)
  • Část záběrů snové sekvence vojína Sahary se natáčela pomocí tehdejší novinky od Apple – videokamery iSight. (HellFire)

Reklama

Reklama