Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Don Juan počátku třetího tisíciletí. Bezskrupulózní Alfie si jako sebevědomý „womanizer“ užívá přízeň žen - nebere ohledy, nepřeceňuje city, nemá žádné problémy. Vše, co podniká ospravedlňuje vlastní propracovanou hedonistickou filosofií. S tou se seznamujeme pomocí monologů jeho samotného. Celý film je vlastně jedním dlouhým Alfieho monologem, který je prokládaný dialogy s ostatními postavami. Režisér nepoužívá pouze obligátní vntiřní monolog, ale také přímé promluvy Alfieho do kamery, které vytváří nejen přímý (oční) kontakt s divákem, ale také efekt jakéhosi „vzdělávacího kurzu“ – Alfie nás svými příběhy a svými radami učí jak na to. S tím souvisí i jednoznačná orientace na hlavní postavu – Jude Law ani na minutu neopustí plátno a celý film je jeho hereckou exhibicí. Někdy od poloviny se bohužel snímek pomalu, ale jistě začíná proměňovat - z apoteózy děvkařství se stává prostou moralitou. Rytmus, atmosféra, Alfieho monology, herecký výkon – to vše se začíná zadrhávat a obalovat moralizujícím balastem, celý tento proces pak vrcholí závěrečným monologem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá časť filmu je z jednej polovice tvorená trápnymi príhovormi Alfieho do kamery a z druhej jeho sexuálnymi avantúrami, v druhej časti Alfie, pán kurevník, padá na hubu, ale výsledok je rovnako prázdny. Za zmienku stojí Jude Law, ktorý je síce šarmantný lámač sŕdc, ale keď dôjde na iné herecké polohy (smútok, hnev, sklamanie, osamelosť...) rozdiel v hraní veľmi nevidieť. A taký je celý film. Rozprávka s poučením o tom, že byť mašina na trtkanie a kašľať na city sa neoplatí a človek raz okúsi kopanec života, kde prvá polovica je prázdna a druhá falošná a nedôveryhodná. Za zmienku stoja azda len prsia Sienny Miller a skvelé piesne Micka Jaggera. ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mlady perspektivni muz s planem do budoucna vozi zeny v limuzine a doprava jim to co manzele nebo pratele neudelali. Je stastny a spokojeny a hlavne nevazany. Vse zacne kdyz se s nim rozejde jeho dlouholeta pritelkyne. Pak zacne mit problemy s erekci, vyjde z mody, zadna kocka na neho nepoleti, ztraci pritelkyne, stihne udelat kamaradove manzelce dite. Kdyz ho jedna odkopne nebo spis podvede, zacne premyslet co delal spatne a nad zivotem. Moc jsem ocenil komunikaci s divakem. Takze herec si jakdyby odskoci a vyklada sve myslenky do kamery. To mne dostalo. Takova oddychovka, ftipna, dobra s dejem a nejakym smyslem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jud Law je sympaťák i dobrý herec, takže sebavedomého lovca ženských skalpov mu hravo uveríte. Každodenná dôkladná hygiena, trošku deodorantu s ktorým to netreba preháňať, no a to najdôležitejšie - sako a topánky od Gucciho - z výpredaju samozrejme. K tomu ružová košeľa..., nie, nebojte sa, vaša mužnosť tým neutrpí. No a hotovo, vyrážame na lov... Neustály kontakt s divákom v podobe Lawových monológov, pri ktorých hľadí do kamery, vyvoláva pocit, akoby rozprával práve s vami. To je práve to, čím sa film odlišuje od hromady podobných, pretože aj tu je osud sebavedomého lovca od začiatku čitateľný a je len otázkou času, kedy spadne na hubu. Jud Law je herecky rovnako sebavedomý ako jeho postava a napriek niekoľkým známym tváram v menších úlohách, je to hlavne jeho film. Slabšie štyri. 70%. ()

arie 

všechny recenze uživatele

No tak v podstate som od tejto snímky nič nečakal, ale dostal som celkom slušnú zábavu. Je to taká jednohubka na zlepšenie nálady, na ktorú po dlhšom čase bez problémov zabudnete. Najväčším pozitívom filmu je Jude Law, ktorý si prakticky ukradol celý film pre seba, ostatní herci, akokoľvek kvalitní (Susan Sarandon, Marisa Tomei, Omar Epps), sú len nahrávačmi, ktorý sa v príbehu objavia a opäť zmiznú. Samotný scenár im ani viac príležitostí nedáva. Je to práve štýl rozprávania a celková koncepcia scenára, čo robí z Alfieho len priemerný film. Keby sme sa mali pozerať na Alfieho ako na 90-minútový plnohodnotný zážitok, snímka určite neobstojí. Film vyvoláva dojem sitcomu, akoby to ani nebol celovečerný film, ale len séria viac či menej vydarených scénok pozliepaných na filmovú dĺžku. Tentokrát ale prevládajú vtipnešie momenty a preto sa filmu darí diváka pomerne slušne baviť. Je to hlavne zásluhou Lawa, pretože kebyže sa na jeho mieste ocitne o kúsok slabší herec, bol by Alfie takmer pohromou. Našťastie to tak nie je a diváka výsledok nesklame. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Charles Shyer sa nechal inšpirovať filmom Ťažký deň (1964), podľa ktorého nosil Alfie priliehavé obleky, podobne ako kapela The Beatles v ňom. Jude Law dokonca pre svoju postavu požičal aj vlastný hnedý sveter, v ktorom sa Alfie objavil v niekoľkých scénach. (U_S_O)

Reklama

Reklama