Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooper spojil hutnou atmosféru s drsnou vyvražďovačkou a výsledný Toolbox Murders zaručuje velmi kvalitní hororovou podívanou. Děj se odehrává v tajemném starém hotelu Lusman v Hollywodu, kam se nastěhuje mladý manželský pár Nell a Steven. Steven tráví veškerý čas v práci a Nell začne po několika podivných událostech odkrývat krvavé tajemství starého hotelu. Atmosféra snímku by se místy dala doslova krájet a vraždy jsou vždy nápaditě a patřičně krvavě zpracovány. Pointa filmu je odkrývána velice pozvolna, takže se divák nemá šanci nudit. Na druhou stranu některé postavy působí dost křečovitě, což jinak bezchybnému snímku ubírá na celkovém dojmu. U mě čtyři poctivé hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra baráku s ,,historickou hodnotou,, je podávaná s bravúrou. Takmer karikatúry a nie ľudia so skutočnou pôsobnosťou, sú obyvateľmi tajuplného príbytku, kde si ich ich jedného po druhom berie na ,,náradie,, miestne zlo v podobe vraždiaceho maníka. Kým počiatočné ,,zoznamovanie sa,, mi prišlo trošku naťahované, nakoniec sa to všetko vcuclo do lepšieho celku, ako som čakal a nesmie chýbať ani ,,zábavné´´ finále, ktoré musí potešiť nejedného fanúšika. Škoda, že tých momentov tu nieje viac. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Lidé by si měli více všímat, kam přesně se stěhují. Důvod mého zájmu vyvolala především herecká účast Sheri Moon, která však záhy vyklidí pole a dá prostor manželskému páru (hororovým žánrem pořádně šlehnutá a bezesporu zajímavá Angela Bettis), který se do tohohle baráku plném prapodivných existencí - včetně týpka bez svědomí, zato s kutilským nářadím a obligátní nadlidskou silou - právě nastěhoval. Filmu dominuje dokonale depresivní atmosféra, která je ke konci bohužel rozředěna do doslovných a rozpačitých poloh. Ruku v ruce s tím jdou i nepříliš zajímavé mordy, to ostatní ovšem nevyplňuje jen nudná „vata“, ale máme tu, chcete-li, regulérní příběh. Takže se chtě nechtě mnohými odepisovaný Tobe Hooper náležitě vytáhnul a projevil cit nejen pro řemeslně zvládnuté scény, ale právě pro svoji syrovost a přímočarost, která ho kdysi vynesla do hororových nebes. Dusná, znepokojivá, „slušně“ zahraná, nijak koordinovaná řež!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo Hooper, stále umí. Po celkem příblblém ale zábavném Krokodýlovi přichází další laciný snímek. Je to spíše o atmosféře která se bohužel ke konci vytratí. Herci hrají to co mají, vrah občas zabije. Prostě takové klasické béčko se vším všudy. Pochybuji že Hooper překoná Poltergaista nebo Liveforce. Proto to beru jen jak béčko. Ale Hooper má stále moje uznání. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra, ale fakt, že bol film rozdelený na dve odlišné časti, mi moc nesadlo. Mne sa pozdávala skôr tá prvá časť, kde nebolo jasné o čo ide. Mňa totiž tí sadistický vrahovia už unavujú, a preto druhá slasherová polovica ma už moc nebavila, navyše bola plná klišé tohoto už otrepaného žánru (nezničitelný zabijak, "cool" vraždy a pod.) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Použité náradie, resp. nástroje v boxe patrili režisérovi filmu Tobe Hooperovi. (LaciLC)
  • Lucky McKee mal pôvodne hrať vraha, ponúknutú úlohu však nakoniec odmietol. Dal prednosť práci na svojom vlastnom horore The Woods (2006). (beso74)
  • Jedna z produkčných spoločností, podieľajúcich sa na financovaní filmu, počas natáčania zanikla, čo malo za následok krátenie rozpočtu o jednu tretinu. Aby nevyšla práca filmárov navnivoč, Tobe Hoopersa rozhodol natočený materiál pretaviť do filmu, čo sa odzrkadlilo na veľkom množstve nelogickostí. (beso74)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama