Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti matky se odstěhuje otec (James Nesbitt) se svými syny do nového domu v Anglii. Starší 9letý syn Anthony (Lewis McGibbon) je praktický, mladší 7letý Damian (Alex Etel) věří v Boha a ve svaté, kteří se mu zjevují a mluví s ním. Jednoho dne, kdy si Damian hraje ve svém kartonovém boxu, spadne mu doslova "do náruče z čistého nebe" taška se čtvrt milionem liber. Damian to považuje za dar od Boha a chtěl by nejraději všechny ty peníze rozdat na dobročinné účely a těm, komu se jich nedostává. Svěří se s tím ovšem i svému bratru, který jeho nadšení pro dobročinnost příliš nesdílí. Vše se ještě komplikuje skutečností, že se vše odehrává asi týden před koncem platnosti liber, protože Anglie přechází na eura a navíc původ peněz není tak poetický, jak si Damian myslel... (otula)

(více)

Recenze (84)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hřejivý filmeček. Danny Boyle je umělec. vytříbená audiovizuální stránka zkloubená s krásně ironickým scénářem, skvělými herci ( i ti malí kluci).. Umí natočit rozvernou komedii se spoustou Zjevivších se Svatých líznutou kriminálkou a v jednu chvíli se mu daří budovat úžasně strašidenou atmosféru. Přesně takové jsou milióny. Film jehož myšlenka osloví snad každého a jehož poselství je při tom strašně jednoduché. Voda je potřeba všude a všichni bysme měli pomoct, pokud můžeme :)) Jsem nadšen a dojat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,584,159Tržby Celosvetovo $11,782,282║ Originálne, vtipné, úderné, vizuálne opojné,... jednoducho Danny Boyle je veru majsterko vo svojom netradičnom štýle stvárnenia príbehov. /90%/ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle je všestranný režisér, ktorý nám s novým filmov vždy ponúkne aj niečo nové. Nedrží sa striktne pravidiel a strieda štýly ako ponožky. Millions je malým , príjemným, trocha detským a trocha chaotickým snímkom , ktorý je nadpriemerný a ponúka nám osvedčené životné múdra a hodnoty, bez pátosu a trápnosti, s pohľadu detí. Myslím že spracovanie je originálne a tá originalita sa dá nájsť v každom druhom zábere - stavanie domu, odlet do afriky, stretávanie sa zo svätými, telefonovanie. Hlavný predstavitelia, teda dvaja bratia sú totálne protiklady a aj keď každý chce s peniazmi naložiť inak, jeden pre dobro, druhý pre vlastnú potrebu, majú sa radi a ich dohadovanie je skôr len poučením o skazenosti sveta, kde hlavnú úlohu hrajú peniaze. Posledná pieseň, kde znie detský zbor je krásna a úchvatná a je takým malým zavŕšeným tohoto filmu, každopádne aj keď Boyle je skúsený režisér, niektoré miestá skrátka nezvládol. Miestami je to chaotické a strih pôsobí nedotiahnuto a kŕčovito , takže dakedy neviete prečo zrazu herec čo bol na pravo je zrazu o trocha ďalej. inak aj napriek prázdnoty, a bez napätia sa jedná o krásny filmík, ktorý nie je to najlepšie ale na druhú stranu ani neurazí a celkovo je to natočené hravo a pekne takže to ani nikoho neurazí. Typický anglický humor podfarbuje atmosféru a myslím že je to jeden s tých filmíkov ku ktorým sa rád vrátim. Danny Boyle nesklamal ale zase vie točiť aj lepšie ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vymazlená obrazová stránka ilustruje příběh, o kterém se ani nedá říct, že sotva popadá dech, protože ten už vlastně umírá na těžkou rozedmu plic.____ Malý chlapeček vídá svaté, což bylo vždycky děsně nebezpečné poznávací znamení pro někoho, kdo pak skončil buď na hranici nebo v blázinci a později - ve některých vzácných případech - mohl být svatořečen. V současnosti už planoucí hranice tolik nehrozí, ale blázinec je téměř jistý. Kolik svatých uznávaných katolickou církví by do něj dneska šlo rovnou a bez pardonů? Ale to jsem odbočila. _____ Režisér dodává dětské představivosti (pomatenosti, svatosti?) krásně barevné zpodobnění plné hravých nápadů. Jenom ten příběh a hlavně atmosféra k nim nesedí. Trhá se to a drhne, máme tu občas psychologické drama, letmou romantiku, sociální film a krimi z drsného prostředí. Neumí si to vybrat, vsází na hodně možností a výkladů a tudíž prohrává jak utahaná herka, která už ani neví, kam jede. /8. 4. 14./ ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Rodinný film v balení od Dannyho Boyla není tak špatný, jak by se mohlo zdát. Problém je, že není ani nikterak výjimečný. Nemá žádnou nezapomenutelnou část a s výjimkou hlavní dětské role není ani moc, co chválit. Boyle opravdu nikde nešlápl vedle a ta hodinka a půl uteče poměrně příjemně, ale spokojené pokývání hlavou je bohužel málo. Stále platí, že mne Boyle vyjma Trainspottingu ještě nedokázal nadchnout a to už se blíží me ke kompletaci jeho tvroby. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Namísto výroby triček pro štáb a herce produkce darovala peníze organizaci Water Aid k postavení studen v Africe (jako to udělala rodina ve filmu). (CliffLee)
  • Režisér Danny Boyle a scénárista Frank Cottrell Boyce zmiňují v komentářích na DVD, že jeden z herců hrajících ugandské mučedníky tvrdil, že je potomek skutečných mučedníků z Ugandy z roku 1881. (CliffLee)

Související novinky

Luxusní digitální „animáky“?

Luxusní digitální „animáky“?

12.09.2008

Možná. Danny Boyle chce natočit něco pro mladší publikum a vybral si k adaptaci knížky Terryho Pratchetta. Fanoušky humoristické fantasy ságy Úžasná Zeměplocha však musíme zklamat. Boyle totiž… (více)

Reklama

Reklama