Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Také tak máte rádi Sandlera v umírněných hereckých polohách, ve kterých nikomu neprdí do ksichtu a po boku mu nestojí démonický Rob Schneider? Brooks nejde až úplně na dřeň a rozhodně se nedočkáme podobně silného náhledu do pozdějších let manželských, jako třeba předvedl Linklater před pár lety v jeho Před půlnocí. Místo toho se díváme na nepodbízivou civilní komedii s trochou dramatu, která si mě zaháčkovala po celou 126 minutovou stopáž, a při závěrečném posezení jsem byl nefalšovaně dojatý. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem to docela odepsal. A může za to Sandler, protože jsem čekal komedii a tak nějak jsem nedokázal strávit, že je to drama. Což mi tehdy pokazilo celý film. Až teď, po letech jsem dokázal ocenit tu povahu příběhu ale hlavně výborné obsazení a skvělé herecké výkony (hlavně Téa Leoni svou manželkou, které se existenčně i psychicky hroutí svět válcuje). Sice mi trochu nesedí to závěrečné vyznění a postava výborné Paz Vega mi zrovna dvakrát neseděla (stejně jako účes Adama Sandlera), ale s hodnocením musím jít rozhodně nahoru. 3,5* ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mě ve vážné roli šéfkuchaře uprostřed hroutícího se manželství příjemně překvapil. Vážnou postavu zahrál přesně a s lehkostí jako ostřílený dramarický veterán. Takhle příjemně na mě zapůsobila už jen Sarah Steele a Paz Vega, už jen pohled na ni stačí k uklidňujícímu pocitu, což krásně dokumentuje scéna "Would you get outta the damn wind?". Od filmu Jamese L. Brookse jsem očekával trošičku něco jiného, ale nakonec jsem s výsledným produktem spokojen, poznal jsem vážného Sandlera, pro mě nové tváře Sarah Steele a Paz Vega a příjemně se po celou dobu bavil. Jen podle mě nejde o komedii, spíše romantické drama. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní, zajímavý a dobrý film. Z počátku jde o komedii, pak o rodinné drama a končí to nesourodou romancí. Adam Sandler podal tlumený, ale o to lepší výkon ve filmu o tom, jaké trable mohou v rodinném soužití nastat, když klasická americká rodina zaměstná mladou Mexičanku s dospívající dcerou. Téa Leoni je skutečně nesnesitelná, Paz Vega neuvěřitelně krásná a Sandler vtipně dramatický. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem najednou měl pocit, jako kdyby ke mě domů přišli na návštěvu Adam Sandler, Téa Leoni a Paz Vega a začali mě vyprávět svůj příběh a já se při jejich vyprávění střídavě smál a střídavě plakal. Když svůj příběh dovyprávěli už jsem ani neplakal ani se nesmál, jen mě bylo krásně u srdce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Adam Sandler odmítl roli Maxe ve filmu Collateral, kvůli práci na tomto filmu. (Pumiiix)
  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno