Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Osoba, která mě nejvíc ovlivnila: moje matka.Bez diskuze.“ Tak začíná esej s žádostí o přijetí na univerzitu i film. Matka Flor se sice za svůj pobyt v USA nenaučila ani trochu anglicky, ale trvá na správném vyslovování svého jména (velmi sympatické), získává práci v bohaté rodině a na léto k nim do domu přiváží i svoji dceru Christinu. Flor má pochopení pro dceru své zaměstnavatelky, která je pro vlastní matku zklamáním a paní domu se zase nemůže nabažit obdivu její dcery. ..„ Myslíte si, že je váš život trapný, a pak v něm někdo najde povzbuzení.“ Banální větička a přitom tak důležitá. A nejenom pro tenhle film o vztazích, o porozumění, ale i nedorozumění, který jsem nevnímala jako komedii. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neutrhnu se tak často, ale v tomhle případě to s klidným svědomím udělám, protože film, po kterém zůstala stopa v mém srdci a který jsem rozhodně neviděla naposled, si to zaslouží. K dokonalosti má na míle daleko, ale má množství místeček, která zvednou koutky a zároveň aktivují slzné váčky a tak je až s podivem, že já, která se tak nerada nechávám vydírat, jsem mu podlehla. Když Flor v noci zvětšuje sako zaměstnavatelčině dceři, která obrečí fakt, že jí matka kupuje menší oblečení, aby jí motivovala ke zhubnutí, a k tomu se naučí svou první větu anglicky "jen to zkus", kterou omílá do té doby, než dítě pochopí a zkusí a .... pochopí - to je třeba jedno z těch míst. A Paz Vega - přesně jak říká Adam Sandler, že když se na ní člověk dívá, nesmí mrknout, aby o něco nepřišel, je nejen záviděníhodně krásná, ale od filmu Sex a Lucia vím, že je i mimořádně dobrá herečka a svou paličatou a hrdou Flor zvedla tenhle filmeček, který mě v zarmoucený den odrmoutil, o další hvězdičku. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to hodnotil jako film s Adamem Sandlerem, pak to bylo velmi dobré. Pokud bych to hodnotil jako film Jamese L. Brookse, tak to nebyla žádná sláva. A podobně rozháraný jsem ještě v mnoha ohledech. Ani tři, ani čtyři hvězdičky bych si nedokázal rozumně zdůvodnit, čistá tři a půlka. Ale to tu dát nejde... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď James L. Brooks natočí raz za pár rokov nejaký film, oplatí sa pozrieť ho. A spojenie komédia-dráma s romantickým nádychom je jeho špecialita. Je to cítiť od začiatku do konca. Tentokrát stavil na podmanivých hercov a vyplatilo sa, len ten dabing Téi Leone mohol byť umiernenejší. Najväčší problém mi robilo postavenie záujmov a rozpačité vytýčenie priorít filmu. Je jasné, že bude hrať na city, ale zahral to veľmi pianissimo, takže som sa viac sústredil na romantickú stránku, ktorá zaujme svojim vyzretým rodinným zázemím na strane 'španielskej', no absolútne absurdným na strane 'americkej' rodiny. Ale ubehlo to rýchlejšie než som čakal, ľahko určite nie. No a bez Sandlera neviem, pretože zabodoval nielen vo vtipných momentoch. Je to proste všetko až príliš umiernené. 70%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici príjemne komická, v druhej únavne dramatická romantika, ktorej hlavným hrdinom je pán skladateľ Hans Zimmer. Jeho melódie preválcovali všetku snahu nevtieravú romancu a ako jediné ustáli miernu gýčovosť celku. Myšlienka fajn, herci fajn, ale príliž dlhé a príliž obyčajné, než aby si to zaslúžilo repete. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)
  • Když se na konci filmu loučí Flor (Paz Vega) s Bernice (Sarah Steele), tak se obejmou a Flor má mokrý kostým. V dalším záběru má na sobě kostým suchý. (Syna.1990)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama