Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Renny Harlin vstupil do tej istej rieky podobne, ako aj tvorcovia Vyhanaca diabla 2: Kacir, ktory sa odohraval v Afrike, kde som sa neuveritelne nudil. A prave toto je podla mna najväcsou chybou. Napätie tam sice nejake je, ale ked sa musim pozerat na hodinky, kedy film skonci, to uz je velmi zle. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že filmům, které zde mají hodnocení pod 50% už se spíše vyhýbám, stejně jako se většinou vyhýbám prequelům slavných trháků, protože bývají ještě většími průšvihy než sequely (u nich aspoň někdy dojde k zachování osazení, i když ani to vždy není výhra). Zvlášť v případě Vymítače, kdy jsem se i těm sequelům radši vyhnul...nicméně můj oblíbený Stellan Skarsgard v roli otce Merrina mě přitáhl ke sledování Zrození. Jakékoliv pokračování legendárních trháků mají už dopředu prohranou bitvu a je jasné, že zejména u kritiky propadnou. Jejich úkolem tedy je (kromě toho, aby se alespoň částečně zaplatily:-)) udělat to co nejvíce důstojně. Exorcistovi se to dobré dvě třetiny filmu daří velice dobře - právě za vydatné podpory naprosto přesvědčivého Stellana. Atmosféra je budována hezky postupně , převládá hlavně stracj z neviděného a napínavých momentů je dostatek. Bohužel svou bitvu prohrává film příchodem vojsk a zamotáním místních obyvatel, čímž se dějová linie rozplizne jak pan Jeffries. Natahovaný a přemrštěný závěr v kostele s nepříliš uvěřitelným náhlým návratem otcovy víry pak ten pokles podrthne. To, co původní Exorcista ještě udržel pomocí zvrhlé atmosféry, už tady prostě působí absolutně přepáleně a ony zlé obavy se naplňují. Nicméně času stráveného u filmu rozhodně nelituji, minimálně za ty dvě třetiny to stálo....a zdejší hodnocení by si zasloužilo minimálně 10 procentních bodů navic, ale víme, jak to s těmi pokračováními kultů bývá... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, když to dávali v televizi, tak jsem ještě před půlkou usnul. Ač jsem čekal hodně podprůměrnou slátaninu snažící se vytěžit z jména slavné série, to co jsem stihl vidět, než mě zlomil spánek se mi nezdálo zas tak špatné a tak jsem si to sehnal, abych zjistil, proč, že jsem to usnul. A zjistil jsem, že to bylo zcela jistě únavou a ne snímkem samotným. Ten mě totiž mírně překvapivě docela bavil. Podobné démonické horory mám docela rád a tohle vůbec nezklamalo. Jen dvě nepatrné a s jistým sebezapřením prominutelné výtky - první jsou digitální zvířata a druhou závěrečné vymítání, které mi jakožto radikálnímu ateistovi docela drásalo nervy. Ale suma sumárum, vůbec jsem nebyl zklamaný, naopak, mile překvapený. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V originali stupnujuce napätie a dusna atmosfera strachu a uzkosti bola v tomto prequeli nahradena zbytocnou brutalitou, prvoplanovanymi lakackami a co je najhorsie - nekonecnou nudou, postupne prerastajucou az do apatie a znechutenia! Tento nepodarok prakticky nema dej (zmatena strihova skladba v niektorych pasazach takmer uplne neguje logicku nadvaznost) - je to iba zlepenec nesurodych "bu-bu" scen. Jedna hviezdicka za miestami posobivu kameru snimajucu pustne exteriery. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že Boh vyzerá najlepšie pri pohľade z pekla. Prvé vyháňanie diabla alebo výpadok prúdu nejde nazvať inak, než pôsobivými. Ak by som si to však odmyslel, asi by som ľutoval, že som si nultého Exorcistu vôbec pustil. Príbeh nestojí za reč a s blížiacim sa záverom namiesto atmosféry hustne nuda. TAKTO slabé tri hviezdičky, skôr za výborný dojem z niekoľkých scén, než za rozpačitý dojem z celku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Projekt byl poprvé ohlášen roku 1997. (imro)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama