Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Skoro čtvrt století muselo uplynout, abychom se dočkali dalšího dobrodružství z nacistické drůbežárny. Zatímco jednička byla plastelínovým remakem Velkého útěku, tady se jde ve stopách Mission: Impossible a opeřenci se vydávají na záchrannou misi do slepičího Alcatrazu. A to i přesto, že si po předchozích událostech žijí spokojeně ve svém vlastním ráji, Rockyho kuřecí dcera se dobrovolně vydá na pohádkovou farmu, kde však postupně zjišťuje, že vše není tak růžové, jak se zprvu zdálo… slepice jedna, hlavně nepanikařit a neztrácet hlavu. Kvalitě prvního Kurníkového úprku se to sice nevyrovná, ale ostudu mu tohle velkolepější pokračování rozhodně v žádném případě nedělá a obsahuje spoustu vydařených momentů, kterým vévodí parádní průnik do střežené farmy (oční skener je bomba). Kéž by měl Netflix takové štěstí i u většiny svých hraných filmů. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

charles3 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ! Tento film nemá s "jedničkou" kromě postav a volné dějové návaznosti bohužel NIC společného! Zmizeli Park s Llordem, zmizeli dabéři obou hlavních postav, zmizel chytrý scénář, zmizel spád, zmizel chytrý humor, zmizely gagy, hlášky a narážky na jiné filmy, zato se zhoršila animace a střih. Z hereckého obsazení "jedničky" zůstala prakticky pouze M.Richardson. Místo humoru, parodie a akce je tu jakási melancholie, důraz na rodinu a přátelství. Postavy včetně Rockyho se oproti skvělé jedničce (kterou jsem si po dlouhých letech pouštěl pouhý den předtím a u které jsem vůbec neváhal s plným hodnocením) náhle chovají jako rozumu zbavené a bohužel to není vtipné, ale trapné. Nejtragičtějším případem je nový (indický?) manžel "zlé" farmářky. Všem postavám jako by zde chyběla "duše". Před shlédnutím jsem se velice divil, proč sequel takového skvělého filmu vůbec nešel do kin. Při sledování jsem to brzo pochopil. Místo bavení se jsem po většinu stopáže jenom nevěřícně zíral, jak bylo možno takto zkazit skvělý originál. Přitom jeho scénárista se kupodivu podílel i na tomto nepodarku. Ačkoliv mělo jít (po variaci na Velký útěk v jedničce) tentokrát o parafrázi Mission: Impossible, zaznamenával jsem tam (možná chybně) pouze velmi nepodařené odkazy snad na Barbie, Stepfordské paničky nebo v závěru na původní Fargo. Všechno to utrpení "korunuje" 2x nastavovaný konec a závěrečné 11minutové (!!) titulky bez jakékoliv vložené scény či posledního vtípku, za nimiž ještě následují další plné 4 minuty titulků se všemi variantami netflixovského dabingu. Opravdu, pokud milujete jedničku, na toto se ve vlastním zájmu NEKOUKEJTE. Kvalitou se to neblíží (mám-li zůstat u plastelíny) dokonce ani Pirátům či Pračlověkovi, natož Wallaceovi & Gromitovi, Ovečce Shaun či samotnému originálu. Čili bezkonkurenčně nejhorší (s velkým odstupem za vším ostatním) věc od studia Aardman. Nevím, na který film má upomínat podtitul Zrození nuget, výstižnější by snad byly Stepfordské slepičky, ale podle výsledné kvality bych to přejmenoval spíš na Záprtek... ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádnej vodpal! Pozorní cinefilové dostanou pekelnou nálož popkulturních scén, odkazujících na ty největší filmové fláky uplynulých čtyř dekád - Mission: Impossible, Pán prstenů, Terminátor 2: Den zúčtování, Jurský park, to je jen zlomek toho, co na vás v téhle geniálně zábavné animované jízdě čeká. Témata svobody, poznávání světa a dospívání, použité rejžou Samem Fellem, k příběhu perfektně sedí a já si dvojku Slepic nadmíru užil a královsky se u ní bavil. Velké doporučení všem. Čtyři hvězdy. 👍 (20.01.2024) ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád tenhle styl animace. Na filmy Nicka Parka jsem se díval už jako dítě. Takže kouknout se na nový Slepičí úlet od Aardman studios byla jasná volba. Já jsem se opravdu hodně pobavil. Mraky vtipů (nejen pro děti), nápadů, akce. Není to po příběhové stránce nic extra světoborného, ale hravost tvůrců jde znát, stejně jako britský humor. Už jen kvůli té animaci, která je prostě originální, to stojí za to. Já si to užil. 80% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Typickej druhej díl, ve kterym je víc těch líbivejch věcí na oko (větší “výprava” nebo víc akce), ale příběh je o něco slabší, jelikož se do určitý míry recykluje už jednou viděný. Nějaký vtípky byly doslova okopírovaný z jedničky a spoustu z nich bylo dost předvídatelnejch. Díky záchranný misi se však podaří aspoň pár nápadů (šťastný slepice) a příběh docela svižně utiká. Trochu mě zklamalo, že po jedničce mířící na odrostlejší diváky je pokračování už ve skrze standardní animák “pro celou rodinu”, kterej neurazí ale ani nenadchne. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama