Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak uplne spatna akcnarna to neni JCVD ma sem tam i slusnej souboj ale problem je ze uz mi ty jeho filmy let poslednich prijdou na jedno brdo nic prevratnyho a originalniho uz se proste nekona jasne ze treba filmy s jinymy akcnimy herci jsou taky plny ruznych klise ale kdyz ani ten hlavni predstavitel neni muj top oblibenec a to Van Damme proste neni pak to v mych ocich na nic vic nez slabej prumer stacit nemuze ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film, který docela dobře imituje drsnou atmosféru evropských krimi filmů ze 70. let. Van Damme má jako stárnoucí ranař charisma a jeho herecký výkon se dá bez přehánění označit za velmi dobrý. Režisér se také vcelku snaží, ale proti tak zmatlanému střihu, je to bitva téměř marná. Vznikl tak příjemný snímek, jehož tvůrci měli evidentně ambice, které se jim ovšem napodařilo zcela naplnit. Jinak mě poměrně baví naivita filmařů, kteří si myslí, že jim divák sežere úplně všechno. Tohle se má odehrávat v L.A., ale to že, je to natáčené v Jižní Africe, by poznalo i děcko... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude si v tomto temném opusu zahrál drsňáka mstícího se za smrt své milované ženy, kterou má na svědomí čínská mafie. Ta se s nikým nepárá, tentokrát ale narazila na tvrdý oříšek a je docela možné, že si na něm vyláme všechny zuby. Námětově velmi podobné výbornému Peklu, tentokrát bohužel zpracované velmi bídně. Režisér sice umí vyprávět příběh zkratkovitě a srozumitelně, dokáže dát příběhu napětí i gradaci, nechá Van Damma projevit veškeré své emoce, ale koho tohle zajímá? Na Van Damma se díváme kvůli akci a ta je tentokrát velmi slabá. Jednak jí není mnoho a pokud je, tak je to spíš střílení než kontaktní boj. Zásadní problém ale čpí v tom, že akce je tak špatně nasnímána a sestříhána, že z ní divák nemá pražádný zážitek. Mnohé akce jsou zbytečně brutální, jinde zase naopak není ukázáno nic než jen stěna ošplýchnutá červenou barvou. Další nevýhodou je to, že v první polovině filmu není Jean-Claude téměř vůbec v obraze, zatímco číňanama se to tam přímo honí. A tak se tento filmeček stává nezajímavým jak pro fanoušky Van Damma, tak i akčního filmu. Je to spíš krvavě špinavý temný thriller se slušně hrajícím a málo bojujícím Van Dammem. Přes všechny tyto výhrady je ale film koukatelný a jsem zvědavý, zda v ukázkách na DVD prezentovaný nový snímeček další vyhaslé hvězdy Dolpha Lundgrena bude alespoň o chloupek akčnější (asi ztěží). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Áaale čo, tak ono sa nám tu Van Damme pokúša hrať! No len škoda, že ho to nenapadlo skôr, pretože v pár scénach sa mu to darí a tie, spolu s akciou asi jediné zachraňujú úplne tuctový a ohraný scenár. Na Jean.Claudea je to konečne rýchlejšie, efektnejšie a novšie. Nemôžem však povedať vyzretejšie. Jednoducho viac priťahujúce po iných stránkach, než tých, ktorý má vecný film mať. 65%. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Špatné scénáře a J-C Van Damme se hold potkávají. WAKE OF DEATH nenabízí široký pohled ani na jednu "akční" scénu, protože tak zběsilý střih jsem dlouho neviděl. Krutost scény dvou dědků taky neohromí a nemají vlastně žádný význam. Vím, o čem ten film byl, ale všechno směřovalo úplně jiným směrem, než mělo. Pokračování WAKE OF DEATH dejte do rukou Ed Woodovi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)
  • Poté, co Ringo Lam odstoupil, se režie ujal Cess Silvera, ale po dvou týdnech natáčení v Kapském Městě byl vyhozen. (Cheeker)
  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)

Reklama

Reklama