Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude si v tomto temném opusu zahrál drsňáka mstícího se za smrt své milované ženy, kterou má na svědomí čínská mafie. Ta se s nikým nepárá, tentokrát ale narazila na tvrdý oříšek a je docela možné, že si na něm vyláme všechny zuby. Námětově velmi podobné výbornému Peklu, tentokrát bohužel zpracované velmi bídně. Režisér sice umí vyprávět příběh zkratkovitě a srozumitelně, dokáže dát příběhu napětí i gradaci, nechá Van Damma projevit veškeré své emoce, ale koho tohle zajímá? Na Van Damma se díváme kvůli akci a ta je tentokrát velmi slabá. Jednak jí není mnoho a pokud je, tak je to spíš střílení než kontaktní boj. Zásadní problém ale čpí v tom, že akce je tak špatně nasnímána a sestříhána, že z ní divák nemá pražádný zážitek. Mnohé akce jsou zbytečně brutální, jinde zase naopak není ukázáno nic než jen stěna ošplýchnutá červenou barvou. Další nevýhodou je to, že v první polovině filmu není Jean-Claude téměř vůbec v obraze, zatímco číňanama se to tam přímo honí. A tak se tento filmeček stává nezajímavým jak pro fanoušky Van Damma, tak i akčního filmu. Je to spíš krvavě špinavý temný thriller se slušně hrajícím a málo bojujícím Van Dammem. Přes všechny tyto výhrady je ale film koukatelný a jsem zvědavý, zda v ukázkách na DVD prezentovaný nový snímeček další vyhaslé hvězdy Dolpha Lundgrena bude alespoň o chloupek akčnější (asi ztěží). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak uplne spatna akcnarna to neni JCVD ma sem tam i slusnej souboj ale problem je ze uz mi ty jeho filmy let poslednich prijdou na jedno brdo nic prevratnyho a originalniho uz se proste nekona jasne ze treba filmy s jinymy akcnimy herci jsou taky plny ruznych klise ale kdyz ani ten hlavni predstavitel neni muj top oblibenec a to Van Damme proste neni pak to v mych ocich na nic vic nez slabej prumer stacit nemuze ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už byla vážně nuda. Začátek filmu ještě ušel, dokonce i přestřelka v bordelu, ale potom jsem začal pomalu usínat, protože akční tempo nebylo tentokrát vůbec vražedné. Asi nejzajímavější byla hned první vražda na začátku a ti dva staří mafiáni. Zbytek předvedl podprůměrnou show, kterou už znova vidět nemusím. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Van Damma mám prostě rád, je to můj nejoblíbenější herec. Takže jeho filmy hodnotím vždy o pár procent více, než by bylo zdrávo a méně jak 4 hvězdičky nechci nikdy dát :) I když tenhle film by si to možná zasloužil :) Uznávám, že tady bylo akce málo, hodně keců, ale já prostě nemohu jinak. 70% ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nevandammovsky depresívní a temný thriller, stojící technicky o několik tříd výše než mistrův TEROR VE VLAKU. Málo akce (a to je automobilová honička ještě zrecyklována ve flashbacku), hodně smutku ve strhané van Dammově tváři a neúnosné množství nudy. Přirovnání zápletky k zápletce SMRTONOSNÉ ZBRANĚ 4 mě napadlo také, mimochodem v obou filmech se objevuje stejný asijský poskok (Philip Tan), kterého s židlí přitlačenou na krk vyslýchal Kurt Russell v TANGO A CASH. Jediné plus filmu vidím kromě solidní kamery v hlavním záporákovi (charizmatický Simon Yam z KULKY V HLAVĚ), ale i ten působí stejně jako van Damme už moc staře a vycucaně a film nezachrání. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)
  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)
  • Poté, co Ringo Lam odstoupil, se režie ujal Cess Silvera, ale po dvou týdnech natáčení v Kapském Městě byl vyhozen. (Cheeker)

Reklama

Reklama