Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

dagyšpandr 

všechny recenze uživatele

Podle reakcí ostatních uživatelů jsem čekal pěknou blbost. Nakonec to tak hrozné nebylo. Začátek byl příjemně strašidelný a závěr mě potěšil zajímavou honičkou mezi šatníky. Prostřední část byla sice trošku nudná a plná klišé, ale nakonec dávám solidní 3* zejména díky výpravě a sympatickému obsazení. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podivný horor pohybující se mezi tenkou hranicí moderní hlouposti a atmosférického hororu. Snaha navození atmosféry pomocí základních prvků (mlha,starej dům..) vypadá dosti nezkušeně. Alespoň kdyby byla snaha navodit to příjemnějším způsobem. Co takhle třeba strachem? Na to asi novější horory zapomněli. Celý strach má vykukovat z těch lekacích pasáží a to mi přijde dosti neprofesionální. Jakožto milovník starých hororů tohle prostě musím vytknout. Také by se například hodilo vysvětlení a ne že (SPOILER) hl.hrdina (což je mimochodem příšernej herec) chytí figurku, zničí jí a tím pádem bubáka zažene. Soundtrack není nijak zvláštní. Prostě takové to komorní snažení o atmosféru. Zaměřili se asi na ní velmi, avšak moc se to nepovedlo. Možná nechtěli šťourat do nových věcí a tak vytáhli jednoduše osvědčené metody což se podle mě nevydařilo. Když je tento snímek natočen roku 2005 čekalo by se nějaké alespoň velmi dobré vizuální zpracování bubáka. Vypadá spíše jako nějaká potvora z počítačové hry Doom. Nebylo to nejhorší některé scény byli fajn a celkový nápad je skvělý (neviděl jsem původní film takže to beru jako originalitu). Pokud má někdo však rád lekačky dejte si hvězdu nahoru. I tak se vám dostává nic moc horor. Původní film z 1980 může být nářez. Tohle se však moc nevydařilo. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, ani neviem o čom to bolo. Nepozeralo sa na to zle ale v konečnom dôsledku sa jedná o jeden z najzbytočnejších filmov roku 2005. Scenár s takouto pointou je jednoducho výsmech čo i len pre diváka s priemernou inteligenciou a oni to ešte dajú do kín?! A pod krídlami samotného Raimiho?! ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Názov tohto filmu v prvom momente vo mne evokuje spomienku na „východoslovenského dancefloorového mága Bogeymana“. Našťastie je to len náhoda. Boogeyman je celkom solídne zvládnutý B-čkový horor od Ghost Housu Sama Raimiho. Najviac ma zaujala skvelá práca s kamerou, ktorá dokázala absolútne zvýšiť napätie v pravej chvíli. Počas sledovania prvej polovice filmu som sa každú chvíľu pozeral na svoju skriňu, či z nej nevybehne nejaká obluda. Zážitok však neskôr opadáva a keď som prvýkrát zbadal Boogeymana bol som dosť sklamaný. Pripadal mi všelijako len nie strašidelne. Režisér si mohol vziať príklad s Čeľustí, ktoré dokazujú, že divák má sugestívnejší zážitok, kým je „zlo“( žralok, Boogeyman atď.) tajomné, kým ho nevidí . Škoda, že sa nepoučil z chýb iných, tiež sľubne začínajúcich filmov tohoto žánru ako sú Jeepers Creepers či Darkness Falls. Celkovo je to dosť nudný film ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aj, tak tohle bolelo hodně. Tupě zírající hlavní hrdina má většinu filmu noční můru nebo halucinaci a hlavní přízrak, vypadající celou dobu jako tajemný stín, se dočká svého opodstatnění v prapodivné pointě, jak vystřižené z pohádek Boženy Němcové ve stylu "Abys strašidlo porazil, musíš přežít noc s ním v jedné místnosti". To má pak za následek nepřehlednou tahanici s digitální tmou s očima. Film, kde je všechno špatně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama