Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky remake, ktory sa z vysoka vysral na skvelu myslienku originalu a nahradil ju iba mnozstvom trikov. Keby aspon boli tri triky pouzite v nejakych pôsobivych akcnych scenach, tak by film zabavil oci, ked uz si mozog musi behom sledovania zobrat dovolenku, lebo z tych logickych dier by sa zblaznil. Ale ani akcii tu vela nie je a ked uz k nejakej dôjde, tak postrada napätie, lebo postavy vam su ukradnute. Vdaka nevyraznym postavam nefunguje ani dvojnasobna romanticka linia. Parkrat som behom filmu vdaka kvalitnym trikom predsa len uvazoval aj o druhej hviezdicke, ale hned nato mi tuto myslienku vyvratila nejaka logicka chujovna, takze nakoniec davam len jednu hviezdicku za neskutocne nadherny soundtrack, ktory som si samostatne pustil uz velakrat. Na jednej strane ho pre takuto stracku je skoda, ale na druhej strane aspon nieco dobre vdaka tomuto filmu vzniklo. 3/10. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vnímala určitý slibný potenciál, scénář však namísto inteligentní časovky vsadil na hloupou, nudnou, patetickou slátaninu. Guy Pearce byl standardně úplně kožený, vizuální efekty solidní, hudba docela pěkná... a tohle že mělo nominaci na Oscara za masky?!? No to si ze mě snad děláte prdel, páni akademici! Mám ráda sci-fi, mám ráda postapokalyptickou budoucnost, "Stroj času" je však nehorázná hovadina, po stránce děje, dialogů a hereckých výkonů hrubě nezvládnutá. 10% za úvodní půl hodinu, 10% za speciální efekty, 10% za hudbu a 5% rezerva za další případné klady, které jsem zapomněla nebo nepostřehla. 35% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Professor Alexander Hartdegen ,2. Wish Me Luck ,3. Emma ,4. The Time Machine ,5. Bleeker Street ,6. I Don't Belong Here ,7. Time Travel ,8. Eloi ,9. Good Night ,10. Stone Language ,11. Morlocks Attack ,12. Where The Ghosts Are ,13. The Master ,14. "What If?" ,15. Godspeed , ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jste k tomuto filmu trochu nespravedliví - pro mne padá hlavně kvůli dost otřesně odfláknuté maskérské práci - Morlokové s celým Jeremy Ironsem vypadají jako nějaké postavičky z Xeny nebo jiného nízkorozpočtového fantasy/scifi seriálu. Kromě toho ale můžeme sledovat na hollywoodské poměry vcelku zajímavý scénář, slušné herecké výkony a místy dost působivé vizuální efekty ... Vždy jsem měl slabost pro příběhy o cestování časem, takže pro mne je to po všech stránkách rozhodně lepší průměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce většinu kaskadérských úloh dělal sám a byl zklamaný, když mu to nebylo umožněno pokaždé. (akisha)
  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)
  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)

Reklama

Reklama