Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009), 61 h 39 min (Minutáž: 37–95 min)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

H34D 

všechny recenze uživatele

Žádné lacinné melodrama, umělá přecitlivělost, ani omezená zaměřenost na homosexuální publikum, The L Word je o vztazích a byť řeší vztahy lesbické, jejich podstaty a pointy se dají většinou vztáhnout na všechny vztahy obecně. Seriál jsem si během první série, resp. už pilotního dílu zamiloval - emocionální rozpolcenost Jenny a vášnivost její vznikající aféry mapuje cosi zajímavého v lidské touze a sexualitě (5*). Dalším sériím, byť stále používají atraktivní prostředí, duchaplná témata i zajímavé postavy se už laťku první série těsně nepodaří přeskočit. Přesto jsou výtečné, obzvláště zabřednutí do vod transsexuality a dalších na první pohled "obskurních" témat, jenž se nakonec ukážou jako dokonale lidská... Inu, nedosažitelná genialita Six Feet Under může odpočívat v pokoji, ale The L Word si místo v mém žebříčku našlo. 9/10 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak toto je serial, ktery je dle meho nazoru urcen prevazne pro zeny, ktere se v nem mohou setkat a poznat trapeni one mensiny mezi nimy. Pro lesbicky to bude asi kultovni serial, pro ty "bezne" zeny asi velice zajimave pokoukani a mozna i velmi zajimava eroticka podivana. Ovsem pro vsechny, kteri vedi, ze zivot neni jen o hovadinach, to bude zrejme nudna podivana... ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí srážím na čtyři hvězdy, jelikož jsem si dodatečně uvědomila, že mě z každého dílu závisle na situacích a postavách baví zhruba jen půl stopáže (a díky znalosti toho, co bude následovat, mě tentokrát druhá série nebavila téměř vůbec, ačkoli se třetí kvalita opět stoupala). Holt jsem za ten rok od prvního zkouknutí měla tu čest shlédnout i Sugar Rush, South of nowhere a Skins především, což v mém subjektivním úhlu pohledu L word lehce oslabilo. Postavy které mě baví nejvíc (ať už vzhledem, charakterem, či dějem) - Helena, Shane, Carmen, Marina, Papi, Lara, Niki, Dylan a Cherie. Postavy, které mě vyloženě nebaví - Tina, Moira/Max, Kit, Ivan, Jodi a počínaje druhou sérií Jenny. Postava, která mi nejvíc pila krev - Tonya. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Po pěti sériích pět hvězdiček. Na první řadu jsem náhodou narazila na youtube (nebo spíš ona narazila na mě, dodnes to sama nechápu...:) a úplně konsternovaně jsem jí celou viděla za jeden den. A od té doby se L Wordu už nemůžu zbavit. Baví mě na něm spousta věcí, je vtipný, je tam spousta dramatu (znalci Tibette kultu ví své) a některé hlášky prostě nelze zapomenout...Some people are straight ´till they´re not, třeba.__Tak po zhlédnutí všech 6. řad (včetně té poslední-rozhodně nejkontroverznější, po jejímž posledním dílu Last Word se na hlavy tvůrců sesypala spousta řekněme nesouhlasných vyjádření) zůstávám i přes kritiku na pěti hvězdičkách a do jisté míry chápu, proč je finále seriálu takové, jaké je. Stejně stojí za vidění. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že chlapácký lesby by mohly být míň otravný než normální slabší pohlaví - ale stejně se tady řeší ty samý píčoviny, co v jiných Sexech ve městě. Vlastně jsou tady ty vztahy snad ještě víc "fatální" a "podřežu si žíly", než je běžný. A všeobecný úspěch je samozřejmě předplacen díky neustálému oblejzání více či méně oblečených holčiček. Ale aspoň to nenudí, no. Shane by mě v krajním případě mohla pozvat na koktejl s půlkou rohypnolu. (2,5*) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • Katherine Moennig, která ztvárnila Shane, se původně ucházela o roli Jenny, kterou nakonec získala Mia Kirshner. (ČSFD)
  • V jedné z epizod si zahrál i pes patřící Katherine Moennig. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama