Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009), 61 h 39 min (Minutáž: 37–95 min)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

KuZd 

všechny recenze uživatele

Pripomina mi to tak trochu serial Big Love. De facto se to toci okolo podobnych schemat, je to na podobne "brdo", akorat svet polygmamniho manzelstvi vystridal svet homosexualnich zen - a to je vlastne to jhlavni, co je odlisuje. Zatimco prvni rada byla celkem dobra s ucelenym dejem a mela spad. Druha rada byla velmi slaba - nic poradneho se tam nedelo, jenom hlavni hrdinky obcas vypluly na nejake teple lodi, nebo se zucastnili pochodu za prava teplousu, ale to asi tak vsechno. Hlavni dejova linie druhe rady byla co se tyka rozahu obsahla asi jako 3 dily prvni rady. Nejhorsi na druhe serii byla Jenny a jeji slzave oci v kazdem dilu umocneno jejimi trapnymi spisovatelskymi vizemi... Komu je serial urcen? Prvni rada je urcena urcite sirokemu publiku nezahrnujici jenom lesby a nadrzeny chlapy oproti tomu druha rada je bohuzel uz jen prave pro ne. Dals rady jsem uz radsi nesledovala. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Seriál The L Word byl od počátku považován za riskantní projekt. V podstatě se dalo jen těžko předpokládat, že příběhy žen, milujících výhradně ženy, budou dostatečně atraktivní pro většinové publikum. A přesto se tak stalo. Seriál se těší obrovské popularitě po celém světě. V našich televizích však vysílán s největší pravděpodobností nebude. Zajímavé je, že většina tvůrkyň (scenáristky, produkce, režie i některé z hereček) se hlásí k homosexuální orientaci. Hlavní hrdinky žijí v Los Angeles. Prožívají své lásky, zklamání, radosti i starosti běžného života a navzájem tvoří jednu velkou "rodinu". Také obsazení je víc než průměrné. Pokud už dlouho postrádáte na televizních obrazovkách Jeniffer Beals (Flashdance) věřte, že tady si ji užijete dost a dost. Dokončena už je třetí série tohoto seriálu a mně nezbývá než ho vřele doporučit. Dokážete-li se zbavit předsudků z nezvyklého prostředí a situací, nudit se rozhodně nebudete. ()

Reklama

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kde se berou tak vysoká procenta. Jasně, seriály o vztazích vždycky válely, ale co je moc, to je moc. A konkrétně v tomto seriálu jsem měl pocit, že už to bylo příliš. Hlavním problémem je to, co už jsem tak lehce naznačil. Řeší se zde jenom vztahy, nic jiného. Nějaké hluboké myšlenky, něco, co by si z toho člověk odnesl a případně aplikoval ve svém vlastním životě - na to se tady evidentně nehraje. Vlastně proč taky. Něco tak extrémně nereálného se jen tak nevidí, osobně si nedokážu představit, že by tak fungoval kdokoliv z lidí v mém okolí. Žádných skvostných hereckých výkonů jsem si taky nevšiml, no co dodat (navíc polovina hereček je dost nesympatických - ne jen vzhledem, ale i chováním a obecně svým jednáním jako takovým - možná i to mi tento seriál znechutilo). Nemyslete si, že mám něco proti lesbám, to rozhodně ne (kdyby ano, ani bych se do sledování nepouštěl), ale tady jsem měl pocit, že vlastně nic tak nějak nefunguje a že se nudím. Docela problém u seriálu. Jedna hvězdička za prostředí a snahu o něco nekonvenčního. Snaha se cení, a i když vyšla v niveč (ještě nejsem ani na konci první série a už teď vím, že dále pokračovat nebudu), jsem rád, že jsem měl možnost shlédnout něco trochu jiného a uvědomit si, že něco takového opravdu ne! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

70/70 Po Queer as folku nejvýznamnější seriál s maintextovou LGBT+ tématikou vypráví o lesbické komunitě v západním Hollywoodu. Po odvysílání finální série následovaly ještě webyzody, které odkryly taková tajemství, která si ani nikdo nepřál odhalit... Dobrá byla jednorázová rekapitulace. A spin-off se nakonec transformoval do The Real L Wordu, což je docela fajn záležitost. Když jsem se seriálem začínala, měl na mě blahodárné účinky, první série byla opravdu jako blesk z čistého nebe. Milovala jsem Laru Perkins (mimo jiné také proto, že jsem díky její představitelce Lauren Lee Smith z Mutantu X TLW zkusila). Při druhé mi zamrzl úsměv. Ve třetí jsem docela trpěla, ale už jsem byla ve fandomu. Čtvrtá byla zase perfektní, pátá byla samozřejmost a šestá rozlučková... V průběhu let se některé ženy prostřídaly, jiné zůstaly. Postupně jsem si zamilovala hlavně z nedostatku Lary Helenu Peabody a její představitelku Rachel Shelley. Samozřejmě jsem propadla kouzlu Jennifer Flashdance Beals, dominantní Bette Porter. Objevila jsem zpětně její sestru Kit (Pam Grier) a Karina Lombard jako Marina Ferrer se stala i mou seriálovou nedostižnou ikonou. Oblíbila jsem si herectví Mii Kirshner (Jenny Schecter) a bylo mi docela dobře i při natáčení Lez Girls. Nyní nadšeně pokračuju s Generation Q. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Žádné lacinné melodrama, umělá přecitlivělost, ani omezená zaměřenost na homosexuální publikum, The L Word je o vztazích a byť řeší vztahy lesbické, jejich podstaty a pointy se dají většinou vztáhnout na všechny vztahy obecně. Seriál jsem si během první série, resp. už pilotního dílu zamiloval - emocionální rozpolcenost Jenny a vášnivost její vznikající aféry mapuje cosi zajímavého v lidské touze a sexualitě (5*). Dalším sériím, byť stále používají atraktivní prostředí, duchaplná témata i zajímavé postavy se už laťku první série těsně nepodaří přeskočit. Přesto jsou výtečné, obzvláště zabřednutí do vod transsexuality a dalších na první pohled "obskurních" témat, jenž se nakonec ukážou jako dokonale lidská... Inu, nedosažitelná genialita Six Feet Under může odpočívat v pokoji, ale The L Word si místo v mém žebříčku našlo. 9/10 ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • Erin Daniels a Eric Lively, kteří v seriálu hrají, jsou v osobním životě partnery. (ČSFD)
  • Leisha Hailey se jako jediná z hlavních postav přiznala veřejně ke své homosexualitě. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama