Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

petero 

všechny recenze uživatele

Rozmlátenie hlavy soškou a striekajúca krv na televízor a auto samé sa dostávajúce do pohybu a zhadzujúce rodičov z útesu za nezúčastneného pohľadu malého chlapca. Tieto dve scény sa mi vryli do pamäti a to i napriek tomu že ten film som potom nedopozeral. Až teraz som zistil že sa jedná o The Medusa Touch, ktorý dnes už nie je tak pôsobivý ako v tom čase musel byť ale i tak si 4* určite zaslúži. No ako vidím z okolitých komentárov aj na ostatných tento film tak zapôsobil čo je pre neho najlepším hodnotením a nielen preto ale aj vďaka tomu záveru a bezvýchodnej atmosfére ktorá pripomenie Donnerov Omen dávam plné hodnotenie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco australská Čtyřhranka Fleckerova vás sežehne svými tenkými chapadélky, démonický Richard Burton je schopen uskutečnit dotek medúzy pouhou myslí.. Atmosférický thriller dle novely Petera Van Greenawaye nesporně patří i přes své stáří ke špičce žánru. Co takhle natočit remake, řekněme.., pane Fincher? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický Richard Burton a jeho nebezpečné myšlienkové pochody ovládajúce sily zla, prinášajú zo sebou dosť husté napätie podávané v strhujúcom príbehu plného krutých nešťastných páchaných na nešťastníkoch čo mu vošli do cesty. Film sa nesie na výbornej horrorovej vlne prezentovanej v štýle 70.rokoch a veselo sa môže svojou démonickosťou zaradiť medzi také skvosty z tej doby ako sú The Exorcist či The Omen. /80%/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až bude leden, pak jděte ven jen ve spodním prádle, vezměte si kýbl, naplňte ho ledem, stoupněte si do něj. Ale v zájmu svého zdraví si radši pusťte Dotek Medusy a dosáhnete stejného pocitu. Tohle je honě dobrý mrazivostní thriller v hávu klasickém, který i přes více jak 20tileté stáří ani zdaleka neztrácí na působivosti. Postupně budovaná atmosféra, využití starých záznamů o parapsychologii, skvělá hudba a hlavně takové podivně depresivní napětí, to jsou jen základní devizy celého filmu. Richard Burton by ani nemusel nijak extra hrát, stačí pouhý záběr do jeho očí a to zlo, to tajemné a svazující zlo mu prýští přímo z nitra. Lino Ventura jako vždy s kamennou tváří a chladně vypočítavým chováním mu tak jest velmi slušným protihráčem. A nesmím zapomenout ocenit ani Lee Remickovou, jenž zlu samotnému vytvořila křehký, avšak oduševnělý protipól. Závěr sám o sobě jest pompézním představením a dříve nakumulovaný strach zde dostává volný průchod, takže se výraz znepokojení ve tváři rozpíná, pozadí se zatlačuje neustále více a více do pohovky a oči vytřeštěně sledují pohybující se obraz. Takže ve výsledku jest divák strnulý, mírně zhouserovatělý (od té křeče), politý studeno potním výměškem a nevěřícně kroutí již předtím zablokovanou hlavou. Zkrátka skvělý thriller s prvky hororu a místy katastrofického filmu, se silnou mystickou atmosférou a pěti hvězdičkový hotel pro vaši napětí milující duši. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Absolutně neuvěřitelné dílo. Tímto filmem Richard Burton podal opět důkaz, že je Pan Herec. Člověk, který dokáže zahrát opravdu cokoliv (bohémský Petruccio, zamilovaný Antonio, trojitý agent major Jonathan Smith a pak samozřejmě démonický John Morlar a mnoho jiných). Ano, to je to nejlepší přízvisko k tomuto filmu - démonický. Tím je vlastně shrnuto vše. Představte si tu nejdémoničtější vě na světě a pak k tomu přidejte neuvěřitelnej hlas a zjev Richarda Burtona a sakra hutnou atmosféru. A pak se vás dotkne medůza. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Víte že v Jihoafrické republice nechtěli film povolit do kin, pokud nebude ve střižně ustřihnut úplný konec, oslavující podle místních zákonodárců zlo. (Rodriguez)
  • Pro katastrofickou scénu nárazu do budovy byl použit třímetrový model letadla Boing 747 zavěšený v šestimetrové výšce. (Terva)

Reklama

Reklama