Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na začátek musim říct, že sem od toho čekal víc než se z toho nakonec vyklubalo, nicméně hlavně zásluhou skvělýho a naprosto sugestivního Richarda Burtona se v některých momentech objevuje fakt děsivá atmosféra, která lehce sekunduje i filmu Satan přichází, zejména ve scéně s letadlem, ale jinak sem z toho unešenej nebyl ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rozmlátenie hlavy soškou a striekajúca krv na televízor a auto samé sa dostávajúce do pohybu a zhadzujúce rodičov z útesu za nezúčastneného pohľadu malého chlapca. Tieto dve scény sa mi vryli do pamäti a to i napriek tomu že ten film som potom nedopozeral. Až teraz som zistil že sa jedná o The Medusa Touch, ktorý dnes už nie je tak pôsobivý ako v tom čase musel byť ale i tak si 4* určite zaslúži. No ako vidím z okolitých komentárov aj na ostatných tento film tak zapôsobil čo je pre neho najlepším hodnotením a nielen preto ale aj vďaka tomu záveru a bezvýchodnej atmosfére ktorá pripomenie Donnerov Omen dávam plné hodnotenie. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

No vida, odkiaľ možno čerpal Shyamalan pre jeho majstrštyk Unbreakable. Scenáristicky i režijne výborne vygradovaný thriller. Inteligentný, mrazivý, atmosférický, znepokojivý, pesimistický. A vďaka Linovi Venturovi operujúcemu v Londýne navyše s príjemným cross-európskym nábojom. Nevyzerá mimochodom tento herec ako urastenejší Robert De Niro? :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe musel tento mysteriózny triler šokovať poriadne množstvo ľudí. Nie len témou, ale aj posolstvom a myšlienkami, ktoré provokovali a mali vzbudzovať sympatie k hlavnej postave. Ja som ich našiel. Film smeruje k svojmu nevyhnutnému záveru, ktorý síce neprekvapí, ale zaujme svojou monumentálnosťou v kontraste s komorným zvyškom. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Geniální. Vše vystihující slovo pro tento film. Tak úžasnou atmosféru, která se postupně zahušťuje a graduje k velkolepému finále, jsem snad ještě neviděl! To vše je podpořeno vynikající hudbou a dokonalým, démonickým výrazem a hereckým výkonem Richarda Burtona, kterému bych se po zhlédnutí tohoto snímku rozhodně do očí nepodíval. Jeho uhrančivý pohled a mrazivé výroky pronikají až do morku kostí. Poslední scéna je tou nejlepší možnou tečkou za takto vydařeným mystickým thrillerem, jenž nemá obdoby. Zaslouženě dávám plný počet hvězd. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Role inspektora Brunela připadala samotnému Linu Venturovi směšná a již nikdy více se nechtěl pustit do natáčení podobného mysteriózního příběhu, přestože byl s podobnými nabídkami později osloven. (LiVentura)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama