Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Myslím, že příhodnější název by byl Pohled Medusy, ale nešť. Thriller, který mě jako dítě velice děsil, se mi teď (podobně jako Přichází Satan!) jeví jako hodně slabá káva. Strašidelné filmy rychle stárnou a třeba hroucení Westminsterského opatství na lidi uvnitř dnes vypadá velmi polystyrenově. Herecké výkony se ovšem počítají a osobně si neumím představit lepšího herce, kterému bych uvěřil, že zabíjí pohledem či myšlenkou, než Richarda Burtona (Liz Taylorová o tom jistě ví své). A pak je tu ještě velice nápaditá práce s kamerou: časté flashbacky nejsou řešeny rozmlženým obrazem a "rozčeřenou" hudbou, ale úplně plynule, jako běžný přechod z jednoho záběru do druhého, často v rámci jediného obrazu! 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

No vida, odkiaľ možno čerpal Shyamalan pre jeho majstrštyk Unbreakable. Scenáristicky i režijne výborne vygradovaný thriller. Inteligentný, mrazivý, atmosférický, znepokojivý, pesimistický. A vďaka Linovi Venturovi operujúcemu v Londýne navyše s príjemným cross-európskym nábojom. Nevyzerá mimochodom tento herec ako urastenejší Robert De Niro? :) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po dalším zkouknutí je pět hvězd už stoprocentních. Dotek Medúzy je neskutečně gradující film, který se od mrazivého začátku nenápadně plíží, syčí jako had, občas vystrčí pomyslné růžky (ano, já vím, že had růžky nemá), ale s veškerou silou na vás zaútočí až v závěrečné dvacetiminutovce. Strhující zážitek Burtonova a Venturova výkonu podkresluje takřka geniální hudba, Goldova režie to všechno kočíruje a vytváří DOOPRAVDY jeden z nejnapínavějších filmů všech dob. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Richard Burton ve slavném snímku v roli muže, který má schopnost způsobovat katastrofy. Jeho John Morlar je tak přesvědčivý a děsivý, že vám během filmu bude běhat mráz po zádech, jen když se mu podíváte do očí. Lino Ventura, jako francouzský vyšetřovatel na tzv. brigádě, je také výborný a hraje moc dobře, čímž přispívá k hereckému minimalistickému koncertu Burtona, jemuž stačí jen jeho pohled. Scéna s havarovaným letadlem, patří mezi nezapomenutelné a nejděsivější vůbec, jaké si jen divák dokáže představit. Nestárnoucí klasika. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád Burtona a tahle role mu sedla. Navíc ty jeho ledové oči! Brrr.  Jediný důvod proč zde mohu živ a zdráv psát svoji recenzi je, že jsem se díval do zdi! :-). K filmu přistupuji jako k dílu, které vzniklo ve své době a které z hlediska své hororovitosti už poněkud vyčpělo. To se týká i trikových efektů. Na  stranu druhou to zas ale  nebylo provedeno vůbec špatně v rámci tehdejších dobových možností! Nevím jak ostatní, ale já jsem se nebál ani necítil nějaké zásadnější napětí. Chápu ale, že tehdejší divák mohl jít z kina poněkud rozrušený! :-). Já spíše jsem pobaveně sledoval co se zase kde stane. Každopádně jsem byl rád, že se to odehrává během sedmdesátek v Londýně a člověk si ho tak zase mohl prohlédnout v dobovém outfitu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)
  • V černobílém dokumentu, který sleduje inspektor Brunel (Lino Ventura) v jedné ze scén filmu, se objeví Ninel Sergejevna Kulagina, která se účastnila řady experimentů s telekinezí prováděných v Leningradském ústavu přesné mechaniky a optiky. (raininface)

Reklama

Reklama