Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Geniální. Vše vystihující slovo pro tento film. Tak úžasnou atmosféru, která se postupně zahušťuje a graduje k velkolepému finále, jsem snad ještě neviděl! To vše je podpořeno vynikající hudbou a dokonalým, démonickým výrazem a hereckým výkonem Richarda Burtona, kterému bych se po zhlédnutí tohoto snímku rozhodně do očí nepodíval. Jeho uhrančivý pohled a mrazivé výroky pronikají až do morku kostí. Poslední scéna je tou nejlepší možnou tečkou za takto vydařeným mystickým thrillerem, jenž nemá obdoby. Zaslouženě dávám plný počet hvězd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ohromně působivý mysteriózní náhul, který se může opřít nejen o vynikající herecké výkony a hudbu, ale hlavně o promyšlenou režii gradující pozvolna až do mrazivého finále, jež zabouchává nahromaděné depresi a tísni dveře před nosem a nechává s nimi vyjukaného diváka v jedné místnosti. Chytrá struktura syžetu a postupné poodhalování či dovysvětlování různých motivů nenechává i zásluhou mistrovsky provedených časových přechodů čas na vydechnutí a Jack Gold si dokáže udržet charakteristickou autorskou tvář navzdory neustálé práci s očekáváním a žánrovou dualitou. Navíc Richard Burton v jeho možná nejikoničtější a rozhodně nejděsivější roli... 90% ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Myslím, že příhodnější název by byl Pohled Medusy, ale nešť. Thriller, který mě jako dítě velice děsil, se mi teď (podobně jako Přichází Satan!) jeví jako hodně slabá káva. Strašidelné filmy rychle stárnou a třeba hroucení Westminsterského opatství na lidi uvnitř dnes vypadá velmi polystyrenově. Herecké výkony se ovšem počítají a osobně si neumím představit lepšího herce, kterému bych uvěřil, že zabíjí pohledem či myšlenkou, než Richarda Burtona (Liz Taylorová o tom jistě ví své). A pak je tu ještě velice nápaditá práce s kamerou: časté flashbacky nejsou řešeny rozmlženým obrazem a "rozčeřenou" hudbou, ale úplně plynule, jako běžný přechod z jednoho záběru do druhého, často v rámci jediného obrazu! 70% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Absolutně neuvěřitelné dílo. Tímto filmem Richard Burton podal opět důkaz, že je Pan Herec. Člověk, který dokáže zahrát opravdu cokoliv (bohémský Petruccio, zamilovaný Antonio, trojitý agent major Jonathan Smith a pak samozřejmě démonický John Morlar a mnoho jiných). Ano, to je to nejlepší přízvisko k tomuto filmu - démonický. Tím je vlastně shrnuto vše. Představte si tu nejdémoničtější vě na světě a pak k tomu přidejte neuvěřitelnej hlas a zjev Richarda Burtona a sakra hutnou atmosféru. A pak se vás dotkne medůza. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mam rád tyhle starý detektivky. Tahle je okořeněná takovou tajemnou zápletkou. Sice je to dost ujetý, ale film mě dostal svou atmosférou. Navíc Lino Ventura i Richard Burton hrajou výborně. Ale zase takovej zázrak, jakej jsem podle hodnocení čekal, to taky neni. Konec s padajícíma troskama z papundeklu mi přišel z dnešního pohledu trochu komickej. Ten film už má prostě nějaký roky. Ale zase musim ocenit, že se nekonal žádnej happy end. 75% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Role inspektora Brunela připadala samotnému Linu Venturovi směšná a již nikdy více se nechtěl pustit do natáčení podobného mysteriózního příběhu, přestože byl s podobnými nabídkami později osloven. (LiVentura)
  • Víte že v Jihoafrické republice nechtěli film povolit do kin, pokud nebude ve střižně ustřihnut úplný konec, oslavující podle místních zákonodárců zlo. (Rodriguez)

Reklama

Reklama