Reklama

Reklama

Dva roky po svatbě s Brigitte Bardotovou natáčí Roger Vadim svůj první film A Bůh... stvořil ženu. Při psaní hlavní postavy Juliette se inspiroval svou ženou, její svobodou, krásou, tělem, které je směsicí provokace a naivity a které muže přivádí k šílenství. Děj filmu zasadil Vadim do tehdy málo známé vesnice na pobřeží Středozemního moře Saint-Tropez. Do role osudového milence Michela si vybral tehdy dvacetiletého herce. Jean-Louis Trintignant je strohý, introvertní chlapec a je ženatý. Brigitte není tímto chladným partnerem, který je jí tak vzdálený, zrovna nadšená. Avšak před zraky celého týmu a samotného Vadima za kamerou mezi Brigitte a Jeanem-Louisem začíná cosi, co nejde zastavit... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu lepší, než první díl, protože druhá část působí o něco více kompaktně, a to zřejmě díky tomu, že se celý díl pevně váže na jednu událost, a to na natáčení filmu A Bůh stvořil ženu. Okolo něj se děli viditelně dost divoké věci, které zřejmě postupně vykreslují a odhalují celý charakter BB, který nevím jak působil v realitě, ale takto filmově je to prostě směs různorodých filmových klišé, které byli nastíněny už v prvním díle. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Julia je možná BB podobná (nebo spíš maskéři dělají vše proto, aby byla), ale nemá Brigittinu chůzi, pohled, úsměv...  Pro mě je nezajímavá. Rozcuchané vlasy a černé oční linky nestačí. Julia na mě působí jen jako holka od vedle. Jestliže tvůrci v závěru epizody využili dobový materiál, aby demonstrovali mezinárodní úspěch filmu A Bůh stvořil ženu, proč někde jinde v prostřihu neukáží skutečnou BB třeba v rozhovoru s novináři? Myslím, že by tím seriál získal. Takhle je zatím jen průměrnou ilustrací životní etapy ikonické herečky, navíc v bulvárním kontextu. Vivaldiho hudba k epizodě nesedla, marně jsem hledala styčné body mezi emocemi nabitou skladbou a obrazem bez emočního obsahu. 55% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama