Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Toho, kdo čeká nějak obzvlášť napínavý závod na koních, film asi zklame. Já jsem na něm kdysi byla v kině kvůli Genu Hackmanovi a nezklamal mě tenkrát ani teď. Film ani Gene. Byl velice sympatiko. Volné tempo vyprávění dalo příležitost krajině, hercům i koním, a i když tohle jistě není vrchol žánru, svou sympaticky odlehčenou "jinakostí" se zařazuje mezi moje oblíbence mezi westerny. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný a v rámci žánru docela originální western,který mohl být o takovou čtvrthodinku kratší a aspiroval by na klasiku.Takhle se film občas trochu táhne a tempo závodu v některých momentech docela vázne.Změny v charakteru některých postav navíc nepůsobí ale vůbec věrohodně,přesto má film po většinu času spád a ve slabších chvílích jej vždy podrží charismatický Gene Hackman a hlavně skvostný James Coburn,který si svou roli sebevědomého a zkušeného kovboje vyloženě vychutnal.A humorná stránka filmu taky nabírá body k dobru,takže ve výsledku spokojenost. 75 % ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Kovboj se obléká odshora dolů, nejdřív klobouk... a svléká se od bot nahoru. Jako poslední klobouk!" A ve vaně se samozřejmě koupe taky s kloboukem...! :o) Brooksův dobrodružný kousek, výpravou zasazený do předválečných časů, se nese takřka po celý čas ve znamení cvalu a klapotu koňských kopyt, prachu, vyčerpání a kolem přítomné nádherné přírody. Nasmínání projížděk takovou krajinou s řadou napínavých zvratů krásně vyniklo na širokoúhlem formátu a společně s hudební složkou vytvářelo podmanivou podívanou, v oddechových chvilkách vhodně odlehčenou nenásilným humorem. Jeden z těch nemnoha westernů, na které jsem se po čase rád podíval znovu, i přes hodně rozsáhlou stopáž, pěkné obsazení v čele s Hackmanem a Coburnem i retro atmosféra tomu u mně též napomáhají. Jenom příliš ve filmech nemusím ty spomalené záběry ve vypjatých momentech a uvažoval jsem-li místy i nad pátou hvězdičkou, asi mi malinko celkový dojem pokazily. 85% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi nostalgický snímek o konci divokého západu, vztahu muže a koně, o přátelství a taky o jednom velkém závodu. Všichni zde hrají velmi uvolněně, kamera se kochá nekonečnou krajinou, ať už v horách stepi či poušti. Závod utíká a vedlejší linie osvěžují hlanví děj. Jenže přiznejme si, jet na koni 135 minut, je trochu přes čáru. Tvůrci se občas pokoušejí o přidanou hodnotu a zásadní sdělení/poselství, ale podle mne by to šlo dělat šikovněji a během 90 minut. Dostih napříč (dříve) divokým západem, jenž baví, ale občas se až moc snaží o více a déle, přitom v dostizích jde hlavně o rychleji... 75% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V 60-70. letech frčely tyhle filmy o závodech napříč Amerikou/světem ve všemožných dopravních prostředcích a Brooks to zkusil převést do westernu. A docela se mu to povedlo. Pestrá směsice postav s různými osudy (mladej blbej frajírek, starej tulák, mexičan s bolavým zubem, angličan co chce poznat západ, exšlapka s vlastním plánem) a v čele dvojice kamarádů nenapravitelný sázkař a sympaťák milující koně (překvapivá absolutně kladná role pro Hackmana). Iluzi pravého westernu sice narušuje zasazení do počátku 20. století a jedna motorka, ale jinak je to fajn film - občas sranda, občas napínavé, občas pekelně smutné, někdo se polepší či přijde k rozumu, i nějaká ta akce přijde. A také krásné kamarádské gesto ve finále. Pohodový 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama