Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama debutujícího režiséra Dana Harrise zobrazuje jeden rok ze života typické rodiny z americké vyšší střední třídy. Scénář filmu Imaginární hrdinové zaujal režiséra Bryana Singera natolik, že Harrisovi nabídl napsat scénář k pokračování úspěšné blockbusterové série X-Men. Snímek Imaginární hrdinové podobně jako filmy Ledová bouře (r. Ang Lee) nebo Obyčejní lidé (r. Robert Redford) zobrazuje prostředí vyšší střední třídy s mnoha jeho pokryteckými nároky, přetvářkou a pozlátkem, jehož obětí se stávají především děti. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Máme svobodu. – A to je právě ten problém." Zdá se, že pro člověka je problémem absence svobody, přebytek svobody i samotná přítomnost svobody i pouhé myšlenky na ni, a to proto, že se svobodou je vždy spojen pocit ztráty neuskutečněných možností. ___ Zase je tu zavádějící název filmu z rozhodnutí distributora, jenž zaměnil imaginární hrdiny za obyčejné. Ale dejme tomu, že je to film o obyčejné americké středostavovské rodině. V čem vlastně spočívá hrdinství takzvané obyčejnosti, čímž se zřejmě myslí středněstatistický člověk nebo rodina a pravidelný průběh jejich života? Jak se zdá, v jejich schopnosti udržovat to zdání středněstatistického a rozměřeného života ve světě, který se je stále snaží vykolejit směrem k propasti, a navzdory přírodnímu základu člověka, jenž není stavěný na usedlý poklidný život. Otázka zní, zda je to hrdinství nebo zkrocení. A jakou si dávají radu do života tito obyčejní hrdinové, již žádnými hrdiny nejsou? Tajemství podle nich spočívá v tom, najit si něco, co má člověk rád, a doufat, že mu to vydrží celý život. Nakonec se ukazuje, že žádný člověk, ani žádná rodina není obyčejná. I u té nejprůměrnější duši či rodiny se vždy najde aspoň pár utajovaných neobyčejností. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Za sto let po nás ani pes neštěkne, ale hvězdy budou stejný ..." ----- Velice bolestné a výmluvné drama o nenadálé těžké ztrátě, která zpřehází všechno, co zdánlivě fungovalo - a odkryje přitom slabá a zranitelná místa. Závěr možná až tak úplně nepřekvapí, ale to na jeho síle a významu nic nemění. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá snímka o priemernej americkej rodine a ich problémoch. Takýchto filmov bolo už neúrekom, ale tento rieši neľahké životné osudy s nadhľadom a jemným humorom, kdeždo u iných snímkov sa to zvrháva na slzopudný doják a tragickú melodrámu. Vysoko nad priemerom ho však držia predovšetkým skvelí herci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždycky nejvíce zaujmou neobyčejné příběhy obyčejných lidí. Ze začátku jsem tenhle film vnímal jako dramatický příběh další americké rodiny, která nemá všech pět pohromadě, ale musím uznat, že po chvíli se mi ty postavy docela dostaly pod kůži. Hlavně táta v podání Jeff Danielse, který je skvělý všude, kam se podívá. Michelle Williams, Emile Hirsch a Sigourney Weaver ale také nebyly pozadu. Když nad tím přemýšlím, tak musím říct, že tady to hvězdné obsazení v tomto nezávislém filmu splnilo svůj účel. Udělal jsem si k ním vztah a právě díky ním nakonec hodnotím takto vysoko. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drama o zivote jednej rodiny z US vyssich strednych vrstiev. Sigourney Weaver /Alien, Aliens/ fajn, ale hrat moc teda nevie. Jej herecky kolega Emile Hirsch /Utek do Divociny/ hral taktiez na urovni, a na rozdiel od Weaver ma aj podstatne viac hereckeho talentu. Zaverecna polhodinka je proste skvela, a vyrazne film potiahla do nadpriemeru. 78 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru v květnu 2004 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Americké kabaretní duo Kiki a Herb (Justin Bond a Kenny Mellman) si ve filmu zahráli malé cameo na vánočním večírku u sousedů. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Tim (Emile Hirsch) spí v kuchyni, se v jednotlivých záběrech mění obsah sklenice. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno