Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V covidové době ovládli finanční trh lichváři a těžili z úpadku drobného podnikání. Seriál to podává v drsném i mírně zábavném pohledu. Jsou zde  zdánlivě nekompaktní linie. Lichvářské gangy coby novodobá mafie a dva naivní boxerští mladíci, kteří umí žít jen poctivý život, místy až dětinský. A přesto to dohromady funguje. Je to tedy trochu jiné, než jen nekompromisní korejské mlátičky. Celkově mě tato kombinace překvapila a rychle jsem si na ni zvyknul. Úvod je pozvolný a gradace je pak vzestupná a nepřestávající. Zajímavé je, že zde nepoužívali střelné zbraně. Jen ruce, nohy, nože, případně železné tyče. A hlavní záporák byl celou dobu na přes držku. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film má obrovské plus v choreografii bitek a dynamickém scénáři. A jedno relativně úsměvné mínus v neskutečné naivitě a “teatrálnosti” některých částí. Jako celek každopádně za dlouhou dobu nejlepší seriálová podívaná. Korejci prostě umí (více u jednotlivých epizod). ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když pominu první díl, který je až přes míru romanticky stilizovaný, tak díl od dílu je to drsnější a drsnější a vyvrcholí to v šestém dílu. Zbylé dva díly, mi přišli možná trochu uspěchané, uvítal bych ještě jeden díl, ale to nic nemění na tom, že je to naprostá pecka. A opět se potvrdila jadna věc, je jedno jestli tyhle Jihokorejské seriály a filmy, se odehrávají v roce 1400 a nebo 2399, furt budou mít aktuální témata a postavy. A tak se snimi divák, mnohem lépe sžije a pochopí jejich motivaci, pochopí když udělají něco špatného či něco dobrého, protože je šance že i divák měl podobné problémy či má. Takže tohle je důvod, proč v tomhle směru Jižní Korea dominuje. A nelze nic vytknout, herci, akce, příběhy, motivace vše funguje a rozepsat to nejde, protože bych nedokázal dobře popsat co se musí vidět. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Já tomu těch pět dám, i když poslední dvě epizody to kazí a vyvrcholení je v epizodě šesté. Celou dobu pěkně budovaná a drsná gangsterská story a mariňácká bromance, která bohužel trpí aférou kolem Sae-ron Kim (řízení v opilosti), kdy se muselo na měsíc stopnout natáčení a rozhodnout, jestli jí vystříhat a přepsat to celé, nebo předělat 'jen' nedotočené poslední dvě epizody. No, takže se pod tlakem přepsal konec a je to bohužel znát. Výhodu to mělo alespoň v tom, že hlavní duo asi během pauzy nezahálelo a trénovalo. 9/10 ()

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Za mě suprový korejský seriál, plný boxerských pěstních bitek a dalších bojových akcí. Hlavním tématem je něco docela neokoukaného, a to lichvářství ve velkém a z toho plynoucí následky, Děj je napínavý, místy až nechutný a drsný, ale i dojemný zároveň. Kluci byli super, záporák se svojí gorilou mě štvali už od začátku... Trochu jsem se ztrácel ve jménech a ksichtech, ale to hold ke Koreji patří, stejně jako neustálé klanění.. Mohlo se to možná vyřešit v méně dílech, ale i tak mimořádně povedené. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama