Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s celkem nápaditým scénářem kterému ke konci dojde dech. Sydney Pollack vsadil na klasiku a film natočil "pěkně postaru" takže žádné adrenalinové honičky ani přetuněné zvukové efekty se nekonají (vůbec to není na škodu). Tlumočnice je prostě poctivá oldschoolová thrilleřina a k takové potřebujete hodně schopné herce, jakými Nicole Kidman a Sean "kamenná tvář" Penn určitě jsou. Tím víc je opravdu škoda tý hyperklišoidní scény na konci s přehrávající Nicole (znáte to jak klaďas míří hlavnímu hajzlovi bouchačkou do ksichtu?). Kromě toho, ale žádné velké výhrady nemám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $72,708,161Tržby Celosvetovo $162,944,923║ Politický thriller s výborným obsadeným ale nie až tak pútavým scenárom, kvôli svojej ťažkopádnej rozťahanosti. Téma o konšpirácii a atentáte ale udržiava po celý čas v celku slušné napätie ale v konečnom dôsledku sa nám dostáva len mierne lepší priemer, ktorý len poľahky zapadne medzi tie filmy čo nemajú žiadnu pamätnú scénu a tak si po dlhšej dobe ani naň nespomeniete. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený politický thriller s dobrými hereckými výkonmi aj dobrou zápletkou,ale na to aby bol vynikajúci by museli posledných 10min úplne zmeniť.N.Kidman s búchačkou v ruke v dvojminútovej scéne,v ktorej váha vystreliť a pritom je jasné už po piatich sekundách,že to neurobí.Bolo to natiahnuté na hranicu trápnosti a solídne rozbehnutý thriller sa zmenil na totálne,prevarené béčko.Keby bol film ukončený ozajstným atentátom,bolo by to za 5 diskov,takto len taký lepší priemer.60%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 1/10 Efekty 5/10/// +Nicole Kidman, námět, občas atmosféra -téměř žádná hudba, tiché dialogy, příliš dlouhá stopáž/// Docela makačka na bednu, teda hlavně z počátku. Později jsem trošku rezignoval. Ve filmu září Nicole a spojením do dvojice s Pennem to mezi nimi pěkně jiskří. Ale nebýt jejich hereckých výkonů a scény v autobuse, tak by film vyšuměl úplně do ztracena. Děj povyšuji nad průměr jen životní příběh hlavní hrdinky. Řekněme, že je zajímavý, přesto trošku o něčem jiném než jsem předpokládal. Tichý dabing, zvuky a téměř žádna hudební kulisa, však přes zvýše zmíněné může zapříčinit nudu./// Celkem 52%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé.. Obdivuju herectví Seana Penna a Catherine Keener (ta bohužel nedostává tolik prostoru jako ústřední duo), a taky retrostyl vyprávění režisérské legendy Sydneyho Pollacka, který po nedávných nezdarech (Náhodné setkání) chytá další dech. Slovo thriller bere podstatně neuspěchaněji a realističtěji než v podání depresivní a masivní akce Michaela Baye či mladšího z bratrů Scottů. Pollack svým hrdinům dává prostor, nechává je jednat logicky (i když to scenáristům občas SILNĚ škobrtne) i spontánně. Tlumočnice ve službách OSN vyslechne šeptem vedený rozhovor, rozproudí tak obavy z možného atentátu. A i agent, který je na ní nasazen, jí nakonec uvěří, zároveň ale vidí možné vedlejší úmysly. Filmařům bylo zároveň i umožněno natáčet přímo v sídle OSN, což pomáhá realističnosti, zrovna jako bravurně zvládnutá scéna z druhé poloviny snímku v autobuse, kdy se spojí shodou okolností několik dějových linií. Omlouvám se za menší „úvahu“ a nevím, proč právě v tomto případě se mi to dostávalo do hlavy, ale při sledování uvěřitelných dialogů mezi Kidmanovou a Pennem, při práci s psychologií postav, se scénářem, s režií, střihem, kamerovými a zvukovými možnostmi, hudebními motivy atd. atd., uvědomil jsem si (POCHOPITELNĚ s přihlédnutím nejen na finanční možnosti) v jak propastné krizi je tuzemská kinematografie! Tady jsou to sice slabé 4hvězdičky, ale za tu "staromódnost" stále 4.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Vo viacerých scénach vystupujú skutoční zamestnanci OSN. (Arsenal83)
  • Název fiktivního státu Matobo je ve skutečnosti názvem národního parku v Zimbabwe. (cze.Oi)
  • Fiktívny jazyk "Ku" sa skladá z dvoch rôznych afrických jazykov. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama