Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tlumočnici jsem viděl překládanou z angličtiny do albánštiny. Naštěstí tam byl i Albánec, ale ten mluvil jen řecky, Řek zase jen srbsky, Srb maďarsky a Maďar česky. Naštěstí umím česky.. Nemůžu si pomoci, ale tento pro Pollacka klasický politicko-sociální thriller mi přinesl stejnou zábavu jako přednáška o negativním vlivu polychlorovaných bifenylů na pěstování ředkve v lehčích humózních půdách. Nepomůže ani pramínek vlasů přes pravé oko Kidman, ani příjemně ztrhané rysy Penna. Chladná rutina se tak občas může obrátit proti rutinérovi.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollacka mám rád. Jeho příjemně umírněná režie, bez rychlých střihů a rádoby cool záběrů (zdravím Tonyho Scotta), dává vyniknout umění herců (zdravím Clinta Eastwooda), ale tady si vybral slabší chvilku. Na thriller je to málo napínavé, jako politické drama je to nepřesvědčivé a příliš klouzající po povrchu a melodramatickou rovinu sráží jiskření obou hlavních protagonistů o síle nedomrlé hořící prskavky na vánočním stromku. Výsledkem je trochu nepřehledná trochu nuda s jedním velkým logickým lapsusem v závěru. Přesto jisté tři *, mám tyhle staromódně působící thrillery, bez efektních kudrlinek, docela v oblibě. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Hlavním kamenem úrazu jsou emoce, které diváka nechají naprosto chladným. Politikaření, diplomacie..nic moc dramatického a skutečně zajímavého se neděje, už zpočátku mě to nevtáhlo a tak jsem se jen apaticky vezla po zbytek filmu s tím, že mi bylo úplně jedno, kdo co komu nalhává a jak to s tou tlumočnicí ve skutečnosti je. Apatie je u filmu pravděpodobně to nejhorší, protože jakmile je vám hlavní postava u zadku, může to mít sebelepší režii a už si vás to nezíská. Je to škoda, protože herecké výkony byly výborné. Ale skutečnost, že jsem film dokoukávala půl roku mluví sama za sebe.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

VYCHÁDZAJÚCE SLNKO+OSOBNÝ STRÁŽCA Konečne zase poriadny triler! Dostatočne komplikovaný, aby bol divák stále v pozore, napínavý a skvelo zahraný. Možno Kidmanovej postava (ktorá, vyzerá nečakane dobre v blond) mohla byť menej zaangažovaná do celej veci, čo by pridalo na uveriteľnosti, ale skvelé dialógy a iskrenie medzi hlavnou dvojicou to skvelo vyvážia... ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s množstvím racionálně nezdůvodnitelných scén, klišé (policajt s osobní krizí) a jednostraných a chybných nahlížení na realitu (USA jako bezpečná země dokonale chráněná FBI versus pučistická chaotická džungle fiktivní (!) republky Matobo). Kromě dobrého ústředního hereckého páru stojí za zmínku rolička režiséra Sydneyho Pollacka (vedle režírujících herců existují i hrající režiséři... Hitchcock, Scorsese, Truffaut, Fassbinder, Shyamalan a mnozí další) a také (smutná) účast Catherine Keenerové, která se z femme-fatale amerického nezávislého filmu stala spolehlivou přihrávačkou ve vedlejších rolích (Simone, 40 let panic, Capote...). Je pomsta pohodlná forma zármutku nebo chutná nejlépe za studena? ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Vo viacerých scénach vystupujú skutoční zamestnanci OSN. (Arsenal83)
  • I přes vysoká bezpečnostní opatření v budově OSN mohli členové štábu nosit do práce nože, které potřebovali kvůli filmování. (imro)
  • Ve scéně, kdy Nicole Kidman poprvé mluví se Seanem Penem o rozhovoru, který vyslechla, mění se jí ofina. Jednou ji má přes celé čelo i přes oko, v druhém střihu ji má zcela stranou. Stejně tak když Sean Penn vypráví Nicole Kidman o smrti své ženy, má Nicole chvíli límec dole, chvíli nahoře a pak zase dole. (Terva)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama