Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

What The F*ck? Ne, zřejmě nemám ten největší popkulturní záběr, jak jsem si myslel… Komiks jsem neznal, film šel úplně mimo mě. Až jednou, když jsem večer bloudil po internetech, jsem z ničeho nic narazil na článek o tomhle filmu… Nějak jsem se do něj začetl, následně jsem zamířil na ČSFD a poté bylo jasno - tenhle film musím vyzkoušet. Ani ve snu jsem ale nečekal, že uvidím to, co jsem viděl. Film má originální animaci, skvělej příběh, brutální tempo a dost dobrej smysl pro humor. Hlavní dvojci nelze nefandit a emoční stránka? Ta je naprosto skvostná, ostatně jako celý film. Nimona je neuvěřitelně zábavný a zároveň citlivý film, který naráží na hluboké otázky a krásnou formou je zpracovává. Já jsem nadšený a budu tenhle film doporučovat úplně všem, protože je vážně, ale vážně boží 😻 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Crossover stredovekého príbehu a stredovekej „mentality“ s moderným („sci-fi“) prostredím. Nápad celkom dobrý, podobne ako jeho vizuálna realizácia. Prípadný úspech predovšetkým je možné napísať na adresu Nimony a jej jednoriadkam. Čo sa týka ostatných, tak konsekvencie musí vyvodiť každý sám. Jedno je však isté – v danej forme táto „rozprávka“ je pre dospelých divákov.  Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Ač liberál, jsem zastánce tradičních hodnot a při dvou cicmajících se chlapech je mi prostě blivno. Nebudu se za to omlouvat, takovej prostě jsem. Pohádka byla až na tuhle sekci solidní, děj celkem zajímavý a i náš čtyřletý se vydržel koukat až do konce a to už hodinu přetahoval svůj odchod do hajan. Jednání postav sice pokulhává, k hlavnímu hrdinovi se obtížně buduje vztah, ne proto že by byl teplej, ale protože je příliš nevýraznej a moc toho nenamluví. Tahá to Nimona, která má zase energie na rozdávání, takže to dělá zajímavou kompozici, která celkem funguje. Mix rytířů a futurismu mi nevadil, naopak. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Annapurna Pictures | Veľmi uspokojujúci animák, ktorý vám nedá dýchať. Je to hyperaktívne, ale tak akurát, aby z toho divák nedostal infarkty každé 2 minúty, ale naplno si užil kreativitu tvorcov, ktorá je tu a baví dostatočne. Hlavne dejová linka okolo hlavnej hrdinky mi prišla veľmi sviežo emocionálna a zmysel dávajúca, čo ma veľmi milo prekvapilo. Nimona je môj soul-mate a okamžite chcem dvojku. Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Hezké čtyřhvězdí až do brutálně doslovného finále na úkor integrity postav a dobře odvyprávěného příběhu. Obecenstvo asi podle tvůrců nepochopí, že xenofobie je špatná, pokud ze záporačky nebude vraždící fanatik a na konci příběhu Nimonu nebude celé království nelogicky adorovat. Když mi městem řádí Godzilla, určitě si totiž řeknu, že je to vlastně milé stvoření, a začnu jí kreslit fanarty, protože ji obejme vyhnanec z plakátů, který mi prý zabil královnu. Taky by se to nádherně obešlo bez zbytečného rozporu dvou hlavních postav ke konci filmu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama