Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

carly 

všechny recenze uživatele

Tento film je o inakosti a o tom, ako lahko sa naucime strachu a nenavisti, casto aj napriek nasim vlastnym skusenostiam. Je smutne, ze podla komentov tuto lekciu mnohi potrebuju, ale nie a nie sa ju naucit. Cely film je o queer people, takze rozculovat sa, ze v nom su, je ako ist do vinic a stazovat sa, ze je vsade hrozno. Film v prvych momentoch klame telom, lebo sa zda, ze bude o tom, ako sa Bal bude snazit ocistit svoje meno. V skutocnosti je dej skor o tom, ako sa moze spolocnost zdrahat prijat fakt, ze ich historia a kultura nie je zalozena na odhodlani a odvahe, ale na zbabelosti a zrade. A o tom, ze casto jedina moznost, ako opravit zhnity system, je burn it to the ground. Medzi silne momenty urcite patri Nimonina nocna mora, ako sa z Gloreth vlastne stala hrdinka a Balova zachrana Nimony. Linka s Balom a Ambrosiusom bola podarena, a to, ze dviha homofom tlak, ju robi este milsou a potrebnejsou. Animacia bola ina, ale filmu pristala a z voice actingu extra ocenujem Riza a Chloe. A hudbu, ktokolvek ju vyberal si zasluzi minimalne darcekovy kos. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Netflix zas jede ideové bomby! V hlavní roli latino (nebo možná arab, nevím, nejde to poznat), k tomu původem socka a pro jistotu i gay, v druhé hlavní roli měňavec s anarchistickými násilnickými sklony, ale (pozor!) zároveň s citlivou a ukřivděnou dušičkou, ve vedlejší roli vysoce postavený asiat a gay, no a padouch je samozřejmě bílá konzerva - čekal snad někdo někoho jiného? Tu jednu hvězdičku dávám za celkem milý destruktivní humor v první polovině, který mi přišel jako příjemná nadsázka (a doufám, že byl tak opravdu míněn). Škoda, že je jen takovou vějičkou na počáteční vzbuzení sympatií. Pak se začne fňukat, brečet a podezírat, nikdo neví, komu nebo čemu má vlastně věřit (čili diagnóza současné společnosti), úplně všichni se chovají jako naprostí idioti a backstory hlavní hrdinky je tu jen za účelem nechutného citového vydírání. A pokud máte, milé děti, po shlédnutí tohoto příběhového skvostu urgentní pocit viny za to, že jste bílé, sociálně začleněné a hetero, tak jste to pochopily správně. (Jo a kresba je jednoduše hnusná. Ale cílovka si nic lepšího nezaslouží, takže vlastně v pořádku). ()

Reklama

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Velice průměrné. Nimona mi nesedla už jako komiks kvůli (podle mě) zbytečnému metahumoru. Ten je tu ještě o trochu nesnesitelnější, aspoň drobné zasmání aby člověk pohledal. Příběh je šablona na šablonu, postavy se chovají neskutečně hloupě a hlavně občas pro hladký průběh událostí zapřou samy sebe. Animace je příjemná, doufám, že snaha o "ne3D" vizuál bude ještě pár let pokračovat. Nijak ale neohromí, doufal jsem, že se umělci se science fantasy vypořádají odvážněji. Ještě víc mě štvala okoukanost pohybů, Nimona se často hýbe i mluví jak Disneyho princezny, Ballister zase gesty a mimikou až příliš připomíná Drákulu z Hotelu Transylvánie. Vlastně škoda, že film vznikl víc než 10 let po komiksu, protože jeho doba vzniku je cítit až příliš a film je tak ve výsledku (až na styl animace) zastaralý. ()

Ibis 

všechny recenze uživatele

Tematicky ambiciózní podobenství o ostrakizaci jinakosti, které se ovšem rozpadá pod vahou množství naťuknutých témat, a tak je neúmyslně zplošťuje ukotvením v řadě konvenčních žánrových schémat. Více zde. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a originální překvápko. Na kráse mu ubírá pár nelogičností, no a pak především to drobné a zbytečné zasazení homosexuality, která vyvolá maximálně otázku “Proč?” U osmiletého dítěte ( dívky ) pak “Oni jsou bráchové nebo co?” U dvanáctiletého kluka pak “Really?”. Nic to neříká. Nic a nikoho to nerozvíjí. Žádnej “eye opening”, nic. Jen prostě Netflix. Jinak je Nimona jedna z nejoriginálnějších a nejzábavnějších postav v současném animovaném filmu. Chloe Grace Moretz jí pak propůjčila i jeden z nejlepších dabingů ever. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama