Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kingova díla zvlášť ty nadpřirozená nejsou moje parketa, ale vidět tohle v době vzniku dal bych plný počet. Drew Barrymore projevila své skvělé dětské herecké schopnosti už v E.T. mimozemšťanovi, kde jsem ji viděl poprvé a Žhářka mě kvůli pozměněnemu názvu po přečtení knihy ve slovenštině hned v době vydání unikla. Stále jsem si říkal že by to měli zfilmovat a film jsem viděl až dnes po shlédnutí zprasené verze z roku 2022. Nechápu jak v dnešní době mohou natočit horší film. Kdybych nečetl knihu tak bych obě verze neviděl a pokud jo i u této bych dal velmi nízké hodnocení pro svou nadpřirozenost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se rozhodl podívat po zklamání z filmu Spontaneous Combustion (Živá pochodeň)  od Toba Hoopera. A pokud bych měl oba filmy ve kterých je hlavním "hrdinou" oheň posuzovat, tak u mě jednoznačně vyhrává tento. Oheň je v obou filmech podstanej ale v každým filmu tak trochu jinak. V Hooperově filmu jde spíš o samovznícení kdežto tady je to pyrokineze. Kingovu předlohu jsem nečetl, takže nemůžu posuzovat jak moc se film drží předlohy. Každopádně to co jsem viděl se mi líbilo a kupodivu mě to ani přes trošku delší stopáž ani na chvíli nenudilo. Potěšila mě i malá D. Barrymore. Věděl jsem, že jako malá hrála v E.T. ale, ale že by hrála v hororu kde vládne schopností pyrokineze jsem neměl ani tušení. Je to asi tím, že filmy ve kterých hraje zrovna nejsou mojí cílovou skupinou a tak jsem se její filmografie nikdy nezkoumal. Od filmu jsem si toho moc nesliboval ale o to víc mě potěšil. Klidně bych bral remake, protože věřím, že v dnešní době, pod rukama schopnýho režiséra by se z toho dalo vyždímat ještě daleko víc. Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

balba 

všechny recenze uživatele

Firestarter - v překladu Žhářka 1: Rodiče se zúčasnili pokusu jedné Společnosti,která jim aplikovala séra po kterých získají telepatické schopnosti.Narodila se jim holčička jménem Charlie , který je osm let a umí myšlenkami zapalovat předměty.Maminku daná Společnost zabije a otec musí s dcerou před Společností utéct.Nakonec Charlii dostanou,ale ta svou myšlenkou zapálí celou Společnost.Její otec je smrtelně zraněn a umírá.Charlie je jediná ,která přežije. Na VHS to vyšlo jako Ohnivé oči. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Počas videoéry v 90tich rokoch som dosť hltal Scannerov a odvtedy milujem snímky zaoberajúce sa telepatiou, psychokinézou či iným paranormálnymi duševnými schopnosťami. Firestarter je na svoju dobu exkluzívna záležitosť z tohto súdka, ktorá sa kvalitou vyrovná aj omnoho známejším Scannerom, Dotyku Medúzy, The Fury či Carrie. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak čo ja viem - drew barrymore mám asi radšej v Allenovom Everybody Says a McG-ho Charlieho Anjeloch, slabší odvar Carrie (telekinézu vystriedala pyrokinéza) je akýsi . . . zbytočný . . . akoby celý film bol len nasilu natiahnutý prológ alebo predohra k ohnivému finále, ktoré v podaní ofukovanej, spotenej deväťročnej drew vo vytŕžení pôsobí mierne pedofilne zvrhlo, keby s vetrom vo vlasoch vyletovali ohnivé gule s potom orosenej (napr.) jessicy alba alebo carmen electry, asi by to bolo pozerateľné . . . ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama