Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde jen o další průměr. Však na ten druhý, je to již vcelku sympatické dílo. Žhářka sice disponovala mnohem větším potenciálem, ale i takové provedení si mne na konec získalo. Přičemž bylo radost sledovat onu finální nemilosrdnou řežbu. Hudba byla skvělá, efekty ucházející a postavy zajímavé. Jediné co by potřebovalo trochu okořenit, byl tuctový zapomenutelný příběh. Je to týden co jsem to viděl a již si nevzpomenu cíl celé této výpravy a jen mlhavě si vybavuji jednotlivé scény. 50% ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

4/10. Čekal jsem podprůměrnej film a taky sem ho dostal. Ale zas musím říct že film má i dobré věci ale to že spálila kočku tak to ji neodpustím. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Neviděl jsem originální dva díly ale někdy na ně kouknu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake se inspiroval Kingem hodně volně, což nevím, jestli nakonec nebylo na škodu. Kdo zná příběh, může být překvapen jen trochu tím, že kromě schopnosti zapalovat se zde pracuje i s telekinezí a telepatií. Pokud je ale v původním příběhu permanentní napětí, kdy jsou otec s dcerou na útěku, pak zde je několik napínavých scén doplněných prázdnou vatou. A - možný spoiler - nechat ji samotnou v lese napospas sobě byl asi ten nejhloupější nápad. Velmi pak zamrzí triková stránka, kdy film z roku 1984 vychází v tomto směru jako absolutní vítěz. Žádné bombastické a explodující finále se nekoná, byť s počítači by to musela být hračka. Vizuálně nejhezčí je tak logo Universalu, což je opravdu málo. A pokud má být film od 15 let, pak bych čekal výživný masomlejn, tedy ohňomlejn, jenže na ten nedošlo. Nová Žhářka je TV film, který omylem zabloudil do kin. Přesto dám 2,5* zaokrouhlené nahoru, jelikož jsem čekal ještě větší průšvih. Vidět už ale tenhle nepodařený počin nemusím. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na začátek asi musím napsat, co si myslím o předloze. Kniha je za mě příběh o zlomeném a unaveném muži, který jako jeden malý utíká se svojí dcerou před kolečkama velkého. Proto mi bylo jasné, že tady byl scénář asi hodně předělaný, když v traileru pobíhá Zack Efron s postojem exvojáka v nejlepším kondičním stavu. A že v adaptaci nebude závěrečná konfrontace ve stájích, tím jsem si byla dost jistá. A abych dodala: už právě podle traileru na mě dýchal pocit televizní, ne kino produkce (byť chápu, že Netflix v tom dělá akorát bordel v hlavách), a možná proto jsem byla schopná akceptovat tu nehorázně krátkou stopáž. Ale uznávám, že to ani v kině nezapadlo a jsem ráda, že jsem v něm mohla vidět. A nemusela stahovat. Tak jdeme na to. Žhářka 2022 :) ***** Moje velké plus je, že se film nekoukám jako na "další Žhářku, proč?, už máme jednu", ale jako na další pohled na látku. A trpí stejným problémem jako všechny současné filmy. Není to napsané "ok, pokud si vyděláme na pokračování, tak bude", ale stylem "musíme to upravit tak, abychom mohli navázat, protože chceme přece velkou frančízu". Přístup číslo dva zničil už hodně filmu zlomilo vaz. I Žhářce? Trochu jo. ***** Děj byl fajn, jenom ke konci se to trochu zvrhlo. A dost mi vadilo, co Andy donutil Charlie udělat. Ale jinak to nešlo, chápu. Jinak bychom se k druhému dílu nedostali. A trochu je škoda, že kromě ohníčků má Charlie v DNA i věci od rodičů, protože tím se z ní stává skoro neporazitelná mašina, což finále ukázalo dokonale. Jenom je škoda, že už víc neukázalo dopady. Ale jasně...máme druhý díl ;) Jinak mě bavilo, jak to bylo natočený, napsaný i zahraný. Jasně, pokud bych se držela čistě snímků a knihy, tak je to fakt jedna z nejhorších adaptací Kinga. Ale když to vezmu jako samostatnou jednotku a zapomenu na knihu, tak jsem viděla super film, na kterém nebylo dobré jenom score, ale bylo to celý fajn. ***** Jenom si fakt nejsem jistá, komu film, i se svýma chybama a změnama, udělá radost. Tomu, kdo předlohu nečetl? Tomu, kdo předlohu četl? Pokud se od ní neumí odprostit, tak určitě ne. ***** Už dopředu bylo avizované, že film bude mít v Americe duální premiéru. Tak by mě zajímalo, kde kde místní komentátoři vzali informaci, že to bylo schválně, pokud film bude v kině propadák, tak druhý den dají na stream. U nás to sice dávali o den dřív, ale u nich to bylo duálně, ve stejným den. Se trochu nejdřív zamyslim! A jak to vypadá, film se tržbami pomalu škrábe k svému rozpočtu, takže jim asi vyjde plán pokračování (kino?) a další spin-offy (televize?). Mě to vadit nebude :) ***** Jo, a k těm slepicim. Mě to přišlo vtipný, že to je první věc, kterou Charlie na farmě zmíní. Přeci jen...scéna se slepicema byla v knize dokonalá. Tady byla holt jenom kočička... ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další filmová adaptace knižní předlohy od Stephena Kinga, tato dokonce už podruhé. Hele je to hroznej brak. Skoro celý film nechápete proč, co kdo dělá a taky, jak je to možný. Nejlepší na tomhle filmu je muzika a finále. Jinak je to fakt nuda. Jeho knížky jsou super, škoda jen, že z filmů se povede jen málo který. Filmu šanci klidně dejte, těch 90 minut je hratelných. Žádný zázrak, ale opravdu nečekejte. 40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama