Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Vidieť sfilmovanú knižku, ktorú ste práve dočítali, je pôsobivé snáď vždy. To čo mal človek len v hlave a na stránkach papiera je zrazu konkrétne, akoby hmatateľné. Malá Drew je v celku chutná, podobne ako v E.T. Prvá polovica filmu je lepšia. Viac naháňačky, viac baví. NIE: Nedobre pretavené do filmu. Predloha stavala na vzťahu lásky (či už otec dcéra, alebo to so strýkom Johnom) a to ostatné sa kedmoducho prihodilo. Naopak adaptácia stavia najmä na zobrazovaní paranormálnych javov a nejaké vzťahy sú len pomimo. A potom veľa drobností. Uvážte len, ako by vyzerala Charlie, keby sa pritom chladne usmievala a nie sústredila... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Opäť solídne spracovanie Kingovej predlohy ktorá kombinuje Cronenbergove Scanners a De Palmovu Carrie no Mark L. Lester bol vždy len priemerný režisér ktorého vrcholom bolo o rok mladšie Commando. Hm, nečakal som že tu budem vidieť vystrelený náboj z hlavne v spomalenom zábere. Ktovie v akom filme to bolo prvýkrát použité. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech znovu viděno a přidal jsem hvězdu navíc, za skvělý ohnivý konec. Kingův román patří mezi mé oblíbenější a jeho zfilmovaná podoba sice nepatří mezi špičkové, ale mezi ty lepší rozhodně. Sympatický David Keith, patřičně slizký Martin Sheen (skvěle nadabovaný Alešem Procházkou) a andílkovská Drew Barrymoreová. A samozřejmě démonický George C.Scott! Věčně na útěku, s agenty v zádech, vyhlídky temné, no future. Kdyby Rusáci dokázali natočit tolik sebezpytných filmů a touze po moci a ovládnutí světa jako Američani... Výborná hudba a chválit Tangerine Dream, to by bylo jen nošením sov do Athén. Z ohně jde v tomhle snímku opravdu strach. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Lester je starý pyroman a nebojí sa vyhodiť do povetria kdečo, trebárs aj vládnych agentov. Lenže zatiaľ sa o popáleniny nestará Arnie, ale sotva deväťročná Drew Barrymore. Sekunduje jej pri tom o čosi menej nadaný dvojník Kurta Russella, ktorý robí kúzla ako zo škatuľky a pritom mu stále kvapká z nosa a z druhej strany barikády ich stopujú elegán Sheen st. a manipulátor George C. Scott, čoby upratovač John. Beriem to síce odľahčene, ale zostava bola schopná a mohla z toho byť ďalšia napínavá Scannarovka, preto je škoda, že si film, možno až na začiatok, ide stále na pol plynu. Spomínaný úvod ešte v sebe skrýval aké také tajomno a nechýbal v nej drajv, ten sa ale s ďalšími flashbackami a nakoniec zakotvením pod jednou strechou možno až moc spomalí a vo finále už nedokáže natoľko nakopnúť vrtuľu, aby som ho nevidel iba ako jednohubku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před časem to bylo v televizi a já se docela těšil. Samozřejmě si to nahrál, ale moc se mi to bohužel nelíbilo. Souhlasím skoro se see a jeho hodnocením. Pyromaniaci by si určitě užili a ohnostrová show by jistě okouzlila na silvestra, ale ve filmu převažovala především nuda. Nejvíc oceňuju asi chvilkovou účast seriálové ,,Amandy' Heather Locklear. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama