Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

dopita 

všechny recenze uživatele

Román jsem četl a patří ke slabším Mistrovým kouskům. Film je jen slabej průměr. Všechny ty závěrečný pyrotechnický orgie působí matným dojmem, stejně jako celej film. Berme to tak, že si na tomhle filmu Mark L. Lester vyzkoušel jak udělat akci a ač se mu to moc nepovedlo, poučil se z nezdaru a v následujícím filmu se vyšvihl k životnímu výkonu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovku jsem kdysi viděl v rámci shánění jeho adaptací a jediné co jsem si pamatoval bylo finále. A to ohnivé peklo, které ve finále titulní "Firestarter" hrdinka rozpoutá je skutečně působivé a skoro mě přimělo zvednou průměrné hodnocení. Ale jen skoro. Jakkoliv je námět o pyrokinezi skvělý a příběh zajímavý, Lester to celé točí tak nějak nezáživně. Navíc ani béčkař David Keith v roli otce ani Drew Barrymore v titulní roli mě herecky nijak neuchvátili. O mnoho lepší je dvojice záporáků Martin Sheen a především psychopatický George C. Scott. Navíc s vyznění filmu mám problém, protože holčička, která silou vůle zakládá požáry a vraždí lidi po desítkách být opravdu v nějakém ústavu a ne na svobodě. Nicméně celkově je to samozřejmě dobrý film, jen s jinými tvůrci by mohl být mnohem lepší. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před časem to bylo v televizi a já se docela těšil. Samozřejmě si to nahrál, ale moc se mi to bohužel nelíbilo. Souhlasím skoro se see a jeho hodnocením. Pyromaniaci by si určitě užili a ohnostrová show by jistě okouzlila na silvestra, ale ve filmu převažovala především nuda. Nejvíc oceňuju asi chvilkovou účast seriálové ,,Amandy' Heather Locklear. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Horor bez atmosféry a strachu je ako údené bez chrenu a kvasáku. Tragické výkony všetkých zúčastnených tomu tiež nenapomáhajú (vrátane G. S. Scotta). Akoby bol pri nakrúcaní braný prehnaný ohľad na Drew, aby sa náhodou pri niečom nevystrašila. Spolu s dekoráciami tu zhoreli bohužiaľ aj emócie. Toto mal natočiť Cronenberg. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Ten, co stojí za Komandem" natočil sci-fi horor "s tou holkou z E.T.-ho." A je to poměrně slušný kousek, který bohužel v jeho filmografii trochu zapadá. Firestarter se přitom může pyšnit známými ksichty v hlavních i vedlejších rolích (Keith, Sheen, Locklear a hlavně jako vždy vyčnívající George C. Scott), na tu délku příjemným spádem a slušnou akcí. Lester se jako známý detonátor nezapře a vyhazuje do vzduchu všechno, co mu rozpočet dovolí. Trochu je v jeho snímku cítit Cronenbergův vliv (Scanners místy jak vyšitý), jeho mety ale samozřejmě nedosahuje. Každopádně fajn jednohubka. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama