Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před časem to bylo v televizi a já se docela těšil. Samozřejmě si to nahrál, ale moc se mi to bohužel nelíbilo. Souhlasím skoro se see a jeho hodnocením. Pyromaniaci by si určitě užili a ohnostrová show by jistě okouzlila na silvestra, ale ve filmu převažovala především nuda. Nejvíc oceňuju asi chvilkovou účast seriálové ,,Amandy' Heather Locklear. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Spaľovať bolo rozkošou" - tento krátky citát z knihy "451° Fahrenheita" od kultového sci-fi autora Raya Bradburyho, si zvolil Stephen King ako motto ku románu "Podpaľačka". Výborne to ku nemu pasuje, rovnako ako aj ku filmovej verzii, ktorú v roku 1984 natočil režisér Mark L.Lester. Film verne kopíruje literárnu predlohu a veľmi dobre sa mu darí navodiť požadovanú atmosféru. Je tomu tak aj vďaka výborným hereckým výkonom. Dvaja charizmatickí záporáci v podaní George J. Scotta a Martina Sheena a proti nim skvelá, iba deväť ročná, Drew Barrymore ako nebezpečne výbušná Charlie McGee – malé, psychicky labilné dieťa s darom extrémnej pyrokinézy - "Podpaľačka". **** ()

Reklama

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Do půlky docela zábavná sci-fi hororová jednohubka s Drew a jejím pohledným taťkou. Zábavná ve smyslu, že to není dobré ale pacing je natolik rychlý, že vás to nezačne nudit. Jakmile se ale děj přesune do ústavu a do děje se začne míchat podivná ''pedofilní'' linka, vše se zpomalí a veškeré kouzlo jde do háje. Samotná akční finále díky tomu odzíváte. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal iba náhodou a vobec nebanujem. Podobne filmy mám veľmi rad i tie, ktoré napísal S. King. Hneď od začiatku ma prekvapila bravúrna akcia i to, že film vo svojej intenzite vobec nepoľavuje, práve naopak, na konci to ešte viac roztočí až do extrému. Je tu veľa znamych hercov i mladučká D. Barrymore, ktorá hrala ukážkovo, ale i zaporaci sú tu vynikajúci. Film ma bavil od začiatku do konca. Samé výbuchy, ľudia v plameňoch a všade prítomný oheň a naháňačky. Ja som nadmieru spokojný, silne 4*. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nemám možnost srovnávat s knižní předlohou, musím souhlasit, že film má k dokonalosti daleko. Hlavně první polovina trpí přinejlepším průměrnou režií a nijak zvlášť záživným dějem. Ta druhá už je zajímavější. O žádný spektákl se rozhodně nejedná, nicméně malá Drew Barrymore táhne film neskutečným způsobem a když ne zrovna ona, tak George C. Scott určitě. Snímkům (a hororům zvlášť) s dětmi v hlavních rolích se obvykle vyhýbám, ale Drew je tady naprosto skvělá a dokáže film přenést i přes některé slabší momenty. A finále, v němž s nepřítomným výrazem ve tváři mění sídlo Společnosti na jeden obří táborák, prostě bere dech. Jenom škoda toho zbytečného epilogu. Určitě to není kdovíjak zásadní film, ale svůj půvab má a za vidění stojí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama