Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (49)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem do tohoto filmu měl celkem velká očekávání. První Gump se mi moc líbil, jeho konec mě dokonce dohnal k slzám. Nečekal jsem, že se tomuto filmu podaří to samé, ale doufal jsem, že se mi aspoň bude líbit. Takže mě moc mrzí, že to tak není. Oproti prvnímu filmu je to opravdu velmi výrazné zhoršení. Příběh je zkomolený a mnohem méně působivý. Postavy, kromě Gumpa, nejsou ničím výrazné. Ze všeho nejhůř je na tom prezentace, vůbec se mi nelíbí, jak tento film vypadá. Některé scény byly natočeny jako mockument, stylem seriálu The Office, vůbec nechápu, čeho tím režisér chtěl docílit. Taky je tam sposuta falešného nasvícení, které vždy vypadá otřesně. Hudba byla místy kýčovitá, ale nevhodná mi nepřišla. 4/10 ()

VelkyMrB 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jedničku a tak nemůžu říct jestli je dvojka lepší nebo horší. Každopádně jsem čekal velký průser a ono vlastně zas tak velký průser to nebyl. Jen ty herecké výkony byly občas jak z prvního ročníku divadelní školy. Film opět lehce zachraňuje Ivan Trojan se svým naprosto skvělým hlasem. Dával jsem filmu šanci, ale po scéně s gaučem a vyprávění příběhu jsem přepnul myšlení na autopilota a prostě jsem se vezl. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla nakonec překvapivě celkem snesitelná, ale o dvojce se to bohužel říct nedá. Jednak se tady extrémně vaří z vody a spíš než celistvý příběh je to poslepované z jednotlivostí, které zrovna asi někoho napadly a jednak je tady toho psího sentimentu až moc a pohybuje se to většinu času na velmi tenké hranici mezi snahou dojmout a třeba waterboardingem. Naštěstí druhá půlka je trošičku lepší a je vlastně docela škoda, že nedostaly větší prostor vážnější témata a Kozub...40% ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Je to prostě Gump dvojka :) Co víc čekat, tradičně se to původnímu filmu nevyrovná. Co rozhodně oceňuji je vynechání rádoby celebrit z prvního dílu (Pagáčová jen na malinkou chvilku, FattyPillow k mé velké radosti vynechán již úplně). Příběhu úplně stačilo to nutné minimum lidských postav, pejsci to zvládali sami krásně. Jen škoda, že i ona sestřička Kytička neměla svůj hlas, stejně jako hlavní hrdina Gump. Mohla tam být nějaká ta interakce mezi nimi dvěma, když už jsou sourozenci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na knihách i filmech s Gumpem si cením jedné věci - dělají to pro dobrou věc. Jak v jedničce, tak ve dvojce bylo navíc i několik příběhů, které se inspirovaly skutečností, jakkoli to zní neuvěřitelně. Jenže zatímco první díl svou existenci ještě celkem dobře obhájil, dvojka už prostě louhuje a co je horší, najíždí na polohu samoúčelného kýče, který má za každou cenu snahu diváka potýrat a vytáhnout z něj slzičky (z vlastní zkušenosti dost nedoporučuju se na film dívat, pokud jste třeba v nedávné době ztratili svého parťáka). A poslední věc, jakkoli oceňuju dobrý úmysl, jestli něco fakt nemám rád, tak to, když se ze psů (a i zvířat obecně) dělá něco, co nejsou. Psi jsou zvířata, psi jsou osobnosti, máme je rádi, jsou to členové rodiny, ale prostě a jednoduše - nejsou něco víc, nejsou to lidi, nevnímají svět tak, jak ho vnímáme my. Zvířata mají své specifické potřeby, na které lidé v celé té sobecké snaze o polidšťování zapomínají, a zvířata tím pak někdy trpí - ne nutně každý flegmatický gaučák, ale rasy s náročnějšími požadavky už mohou. Je dobré to mít na paměti než pak poběžíte z kina pořídit si domů svého Gumpa. Tuhle message jednička zvládla předat lépe. Pokud budu hodnotit film jako takový, tak je to prostě jako epizoda typické rodinné kýčovité české telenovely - a to jak vizuálně, tak tím, jak je to napsané a zahrané. Dětem se to ale asi líbit bude a příležitostným divákům asi taky. A pokud film svou existencí pomůže nějakým zvířatům v nouzi, stálo to za to. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu vznikl videoklip s názvem Život je pes. Záběry zpívajících dětí a Lucií Bílou se natáčely v restauraci Střelnice v Táboře a zpěvu se účastnilo cca 300 dětí. (vitm)
  • Záběr, na kterém za Oříškem (Richard Krajčo) jde po silnici velká skupina lidí, se natáčel u Louňovic pod Blaníkem. (vitm)

Reklama

Reklama