Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilerovat, a proto řeknu jen, že horor s tak zajímavým zabijákem jsem dlouho neviděl. Efekty jsou výborné a herecké obsazení je vcelku pěkné. Děj se odehrává na zajímavém místě a nechybí slušná dávka krve a usekaných končetin. Mně osobně se tenhle film líbil, řekl bych že je dosti podceňován, nebo spíš podhodnocen. Jde o skvělou hororovou zábavu v pěkném prostředí pradávné májské pyramidy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní béčko s fungující atmosférou a scénářem, který absolutně není hloupý ani nelogický. Postavy jsou sice charakterově obšlehnuté z hromady obdobných teen hororů, ale žádná není vyloženě protivná a jejich chování se dá v pohodě akceptovat a chápat. Hororová premisa je neokoukaná a zajímavá, a přestože její zpracování nic moc nového nenabídne, pro svou krvavost a vyprávěcí draj pramenící z rozumné stopáže mu ani nelze mnoho věcí výrazněji vytýkat. Rozhodně lepší než například lokalitou podobné Rothovo Green Inferno... 65% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Rutinná žánrová záležitosť, ktorej odporúčanie by som nechal na iných. Pre mňa bol film pomerne originálny možno len náznakom dobrého nápadu a pár naozaj brutálnymi zábermi. Inak film horrorovou atmosférou veľmi neoplýva, dokonca, svoj štandard si drží pár ľakacích scén, ale mimo nich som nezatajil dych ani raz. A musím povedať, že je to škoda, pretože nápad a miesto príbehu boli sľubným základom. 60%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Parazitický survival horor, který na mě dlouho čekal, ale musím říct, že ve výsledku mě i příjemně překvapil. Z "parazitické" stránky je film celkem originální, po "survivalové" stránce je nadprůměrný - uvidíte gore amputace všeho druhu, hledání parazitů v těle, ale i psychické pochody jednotlivých postav. Tento filmek se dá doporučit, ale upozorňuju, že gore zachází dost daleko, takže je to pro mírně silnější povahy. Krátká stopáž s rychlým začatkem, utíká to jako voda... 70% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá jako neškodná rostlinka,ale na druhý a to si prostě nemůžu odpustit je to taková rychle se pnoucí a plazící se Adéla. I když je tahle réva daleko víc záludnější a láká své oběti na lahodné vyzvánění mobilu,jako lákají sirény krásným zpěvem mořeplavce,aby se poté jejich loď´roztříštila o útesy. Tato réva taky dlouho vyčkává a pak zaútočí na své oběti,které stejně nemají kam utéci. A tak z nich je nakonec hnojivo pro tyto rychle se rozrůstající rostliny.No a to prý nám na přírodě nezáleží. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • S filmem byl spojován i Ben Stiller, protože je přítel scenáristy Scotta B. Smithe. (Cheeker)
  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)
  • Obsazení filmu není nijak zvlášť průrazné, ale Jenna Malone (hraje Amy) jste mohli vidět většinou v malých rolích známých filmů, jako: Kontakt, Hra snů, Návrat do Cold Mountain nebo Pýcha a předsudek. V roce 1998 byla nominovaná na Zlatý globus za roli v televizním filmu Hope. (Rodriguez)

Reklama

Reklama