Reklama

Reklama

Přitažlivost zla

  • Kanada Red Rooms (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Přišel den, na který Kelly-Anne čekala. Začíná soudní proces s Ludovicem Chevalierem, obviněným z brutálních vražd tří nezletilých dívek. Na rozdíl od většiny lidí nachází Kelly-Anne v muži fascinaci, stává se jím posedlou a nevynechá jediné soudní slyšení v naději, že jí věnuje aspoň jeden pohled. Hranice mezi realitou a fantazií se ale ztenčuje, až Kelly-Anne přestává být jen pasivní pozorovatelkou. Pascal Plante se opět zajímá o ženskou subjektivitu, tentokrát však přichází s artovým thrillerem o nebezpečné přitažlivosti zla. Hra s viděným a skrytým, explicitním i tušeným přitom ústí až ve fyzický divácký zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavý film ve všech směrech s tématikou dark webu o tom nejhorším možném obsahu co se tam dá údajně najít ba dokonce i koupit se zajímavou hlavní představitelkou a ještě zajímavějším charakterem její postavy a motivací. Dvakrát proběhla husí kůže (zejména proměna u soudu) - takto hustou scénu jsem dlouho neviděl. Z dvaceti filmů co jsem letos viděl ve Varech byl tento pro mě nejlepší. Ve velkém sále ihned za štábem s dlouhým závěrečným potleskem pro mě splněný sen. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Niekde na pomedzí pokusu o artový film a o Béčkový thriller. Red Rooms je síce dobre natočený, ale v priebehu stopáže dá prísľub zaujímavejšieho filmu, než divák nakoniec dostane. Rozpracuje totiž množstvo tém - od úvodného 20 minútového prejavu prokurátora na súde a zahájenia prípadu vrážd troch dievčat, aby sa následne mohol dlhú dobu venovať podivného vzťahu hlavnej hrdiny, dark webu, snuff videám a nejasným motiváciam hlavnej hrdinky. Oceňujem síce nejednoznačnosť celého diania a fakt, že množstvo vecí film necháva na divákovu interpretáciu a často aj fantáziu, ale čo z toho, keď Red Rooms vo výsledku nepovie nič zaujímavé a všetky jeho témy, vrátane v úvode načrtnutého súdneho procesu, pominú úplne do prázdna. Nakoniec tak ani intenzívny thriller, ani poriadna artová podivnosť, ani súdna dráma. Iba prapodivný mix, u ktorého som mal pocit, že sa režisér nevedel rozhodnúť čo chce vlastne natočiť, i keď režíjne schopnosti sa mu rozhodne uprieť nedajú. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na dark webu dívka sténá, bolestí se svíjí. Fascinace? Vykostěná. Poselství mě míjí.“ Nezúčastněně chladná a až příliš sofistikovaná fascinace zlem, zprvu s motivací jasnou, posléze již hůře čitelnou, viz roztékající se ikony na monitoru PC a paranoia v mixéru. Njn, do melounů a do žen se nevidí. Zlatý Francis Dolarhyde s rudým drakem na zádech, do jeho pošahané chlap(ecké) hlavy jsem viděl jak do hubené kozy. Do hlavy hubené kozy Kelly-Anne jsem neviděl vůbec. MORBIDNÍ OKÉNKO: [][] Paradoxně, kdyby film skončil už v soudní síni, chorobně lascivním rovnátkovým úsměvem dychtivé oběti a záběrem na plexisklovou klec s netvorem mávajícím krásce, zaplatil bych za ten ekl úsměv démonovy konkubíny rovných pět bitcoinů. [][] Jeden ale odečítám jako poplatek za tzv. Planteho kliku v pokeru, přepálenou dark-aukci a vyústění příběhu Kelly-Anne do... prázdna. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film pojednávající o soudním procesu s Ludovicem Chevalierem kterej je obviněn z brutálních vražd tří nezletilých dívek. Snímek se taktéž zaměřuje na dvě ženské postavy které jsou tímto případem fascinovány. Každá však z jiného důvodu. Lehce je tu nakousnuto i téma dark webu. Určitě jde o nápaditej a zajímavě pojatej snímek. Snad jen zamrzí, že z videí mučených a zavražděných dívek divák neuvidí vůbec nic. Slabší 4hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma zpočátku zajímavé a divák čeká, kam se to vyvine, případně v co to vygraduje. A ono nic, jakože vůbec nic. Extrémně nudná záležitost, která je pocitově o hodinu delší a celková pasivita, která má být asi art, mě až nervovala stejně jako úvodní hrdinka, která by měla být komplikovanou osobností, ale je to jen nabubřelá, pošahaná kráva. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Režiséra Pascala Planta zaujaly fanynky sériových vrahů, které se zčistajasna objeví u každého sériového vraha, který se dostane do zpráv, a fandí mu při soudních procesech. Zajímalo ho, co jsou tito lidé zač, ale protože zkoumal kybernetické zločiny, rozhodl se do svého thrilleru promítnout technologický aspekt naší společnosti, čímž z hlavního hrdiny udělal velmi moderního psychopata. (Kailo)
  • Režisér Pascal Plante záměrně odklonil příběh od skutečného sériového vraha k fanynkám, aby mu dodal ženský pohled na věc, což je v thrillerech poměrně vzácné. (Kailo)
  • Na haveibeenpwned.com je sice možné zjistit, jestli z nějakého emailu unikly údaje, ale Kelly-Anne (Juliette Gariépy) na něm používá i možnosti, které ve skutečnosti nemá. (cooldo)

Reklama

Reklama