Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (336)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Klenot surrealismu a animovaného žánru. Tímhle filmem může být zklamán snad jen zavilý vyznavač výpravných hollywoodských cukrkandlů nebo někdo, kdo si jej pustí hned poté, co přijde uřícený z práce s hlavou plnou problémů. Pokud si ale člověk vybere tu správnou chvíli a náladu, Trio z Belleville ho uchvátí a ukáže, že existují i jiné styly, jiná pojetí, jiné světy, než je ten hollywoodský (nebo hollyfoodský? :)). Nelze než zvolat Vivat cinema francais! Vivat La Resistance!!! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi filmem Sylvaina Chometa a prefabrikáty z dílny Walta Disneyho? Trio z Belleville má duši, má kouzlo, má neuvěřitelně hlubokou poetiku a postavy nejsou jen hromadou šablonovitých omalovánek, ale skutečně živými a oduševnělými karikaturami. Možná právě tenhle rozpor je zakódovaný v podivném a magickém příběhu Tria, který je někdy neodolatelně vtipný (ale nevtíravě a vždy inteligentně) a místy temný a smutný. Chomet vysekl poklonu imaginaci všech animátorů a zároveň vytvořil něco, co dokazuje, že kreslené může být stejně živé jako to "skutečné". Odpusť mi, Shreku, Dobo Ledová, Nemo a vy další, kteří jste "jen" velmi dobrou zábavou, ale TOHLE je skutečný majstrštyk. Lidsky vřelý a strhující. Groteska i drama. Život. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trio z Belleville je plné emotívnych obrazov a krásnych podobenstiev. Sylvain Chomet predstavuje svojského tvorcu na poli animácie a tento jeho prvý celovečerný film to potvrdzuje. Príbeh babičky, ktorá sa vyberie zachrániť svojho vnúčika pred zlými mafiánmi môže znieť banálne - ale v Chometovom prevedení sa jedná o veľmi citlivý príbeh. S neuveriteľnou ľahkosťou sa tu striedajú dramatické a temné pasáže s tými hravými a vtipnými. Postavičky majú svoje typické črty - predĺžený nos, veľké oči, výrazné zuby a tak si v mozaike rôznych ľudí môžte všimnúť rôzne typy a charaktery - až teda na Američanov, ktorý sú všade rovnaký. Krásna melancholická atmosféra podfarbená príjemnou hudbou a dokonalé prepracovaným prostredím robia s tohto filmu nezvyčajný zážitok. A to aj napriek faktu, že sa nejedná o typickú dramatizáciu príbehu a film je skôr pomalý a má v sebe veľa skrytých myšlienok - či už je to znázornenie pokroku, ktorý ničí všetko prirodzené a ženie svet do chaosu, alebo že láska a úcta a spomienky nám dávajú silu postupovať vpred. Je tu toho strašne veľa a je veľmi zábavné všetky odkazy a myšlienky čo ich len na svete je objavovať v tomto 80 minútovom snímku. Jeden z filmov, ktorý majú šancu stať sa skutočne nezabudnuteľnými. Absenciu dialógov schvaľujem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný film, který má podle mě hloubku, je inteligentní, pobaví i poučí, má skvělý styl, výbornou hudbu a strašnou spoustu originálních nápadů. Přestože se v něm skoro vůbec nemluví, měla jsem po jeho shlédnutí dojem, že jsem se dozvěděla mnohem víc, než z kterékoliv Disneyovky (a to mám Disneyovky ráda). A mimochodem - ty tři (čtyři) báby jsou naprosto neodolatelné. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedinečný animovaný film, který vás svou (nejen) vizuální nápaditostí naprosto ovládne. Nejlepší je asi pasáž, když se babička dostane do bytu Tria z Bellville, žabí hostina je zcela neuvěřitelná záležitost. Zběsilá honička na konci trošku zbytečně vyčuhuje z celkové nálady filmu, na jednoznačných pěti hvězdičkách to ale nic nemění. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Až na pár slov se film obešel bez dialogů! (imro)
  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama