Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby kolem toho nebylo tolik mediálního humbuku, možná kdyby tam nebyl vypravěč (byť charismatický hlas Jirky Dvořáka, bylo to jediné osvěžující, co se dalo vydržet bez pocitu, že musím skočit hlavou do zdi), možná kdyby děj tak blbě neskákal a časové přechody byly plynulé a kdyby tam alespoň jedna jediná osoba něco opravdu zahrála, možná by se to dalo vzít na milost. Přitom ten nápad není úplně marný a dalo se z něj zejména v komediální rovině vytěžit mnohé. To by ovšem chtělo, aby se výrazně přidalo na výpravě v době historické, stejně tak naučit herce, jak se v té době chovala vysoká šlechta, jaká panovala etiketa, hlavně mluva a chování vůbec. A hlavně vyměnit Smetanu třeba za polotučné mléko, pokud by ho naučili mluvit. Protože to se fakt nepovedlo. Ale abych nebyla vůči hercům nespravedlivá, oni fakt neměli moc co hrát, neb scénář se zatím jeví jako peklo a dialogy, to je jeden velký průšvih.  Váhala jsem mezi jednou otlučenou hvězdou z milosti, nebo odpadem, nakonec spíš ten odpad,. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vidím velký špatný (slovy Jolandy). Vysvětlil někdo mladým hercům, že prkenné chování a monotonní odříkávání textu nemá s hraním nic společného? To se panu režisérovi líbilo? Vždyť se to nedá poslouchat ani se zavřenýma očima. Všichni mluví stejně. Taky by neuškodilo, kdyby herci ve tváři ukazovaly nějaké emoce, vždyť Elišce bylo dle jejího výrazu absolutně jedno, že její firma krachuje, že přišla o zakázku, že manžel její zaměstankyně se přišel do práce pobít a že jí fláknul taky.Ta holka měla pořád naroubovaný stejný výraz.To už i ochotníci v Hornídolní se pokouší něco hrát. Použití vyprávěče celou epizodu roztříští na kousky, které se strašně špatně lepí dohormady. Proti panu Dvořákovi nemám vůbec nic, ale jeho hlas sem nepatří. Vlastně ten vyprávěč je zbytečný. Jednu hvězdu dávám za "staré pardály" ti alespoň něco hrají, ale když nemají spoluhráče, tak to jde jen velmi těžko. Nápad na seriál dobrý, sice okoukaný, ale dobrý. Zpracování špatné. Hodně jsem se těšila. Mám výpravné seriály ráda, ale tohle je zklamání. Je mi líto, ale takto už, prosím, opravdu ne. Velká ztráta času. V Primawoodu by se nad sebou měli alespoň trochu zamyslet. Divák není tupé zvíře. ()

Reklama

exree 

všechny recenze uživatele

Jako klenot kinematografie to není, ale moc nechápu kde se bere ten hejt. Neřekl bych, že je to horší než sračky typu Ulice a Zoo, a místy mi to připomíná 'nadsázku' ve stylu klasických pohádek. Jo, prima to hodně přehnala s tou mediální masáží a zjevně k televizi přilákala i lidi, kteří by se k tomu za jiných okolností prostě nedostali. Děj to má, koncept je alespoň ze začátku v pohodě, resp. mě to neurazilo. Ty bizarní a nelogické situace - jako trochu na to bolí koukat, ale znovu, stejně debilní scény jsou v každém druhém českém filmu/seriálu. Prostě jsem viděl přesně to, co jsem čekal, a upřímně jestli někdo čekal víc, tak je dost naivní. A když už nic, tak tohle aspoň není klasická retardovaná romantická komedie/kriminálka, jako 99% české tvorby ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo, shlédl jsem po té reklamní megamasírce alespoň jeden díl, abych mohl s klidným svědomím ohodnotit něco, čeho jsem se popravdě dopředu hrozil. Oprávněně, jak se dalo čekat. Emmino herectví působí asi stejně světově jako její nepřechýlené příjmení (a to ještě nehraje v rámci této bídy zdaleka nejhůř), scénář jako by vypadl z dílny TV Barrandov a celé to působí tak papundeklově lacině, až se vtírá myšlenka, že většina rozpočtu padla na reklamu (a že jí má "Eliška" i s "Damiánem" sakra zapotřebí!). Buď jak buď, můj život je přece jen příliš krátký na to, abych i sebemenší jeho část promrhal dalším sledováním podobných srágor. ()

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Sice to působí lacině, ale taková hrůza to zase není. Je to prostě primácká klasika, která vypadá stejně jako svého času Rodinná pouta. Spíš mi přijde, že většina hodnotí tak nízko hlavně kvůli účasti Emmy Smetany... Pro ní já osobně mám zase velkou slabost, stejně jako pro skvělou úvodní skladbu. Na další díly se alespoň kvůli Emmě určitě kouknu. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama