Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

karlos-rio odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už podle ukázek bylo jasné, že tohle bude velký průjem, když je v hlavní roli smetana. Má odvaha vydržela asi 5 minut, více se zvládnout nedalo, stále se mi chce zvracet. Prima má hodně dobrého dealera, tenhle paskvil zařadit v hlavním vysílacím čase, a ještě v sobotu, slušná práce. Prachy evidentně nesmrdí, každý kdo se na tomto průseru podílel, by se měl stydět. Ten  kdo hodnotil jinak než odpadem, a to je odpad málo, tak hned nástup na léčení. A nebo už berete to samé co na Primě. Jeden poznatek závěrem, otevřel jsem ledničku, a zahlédl jsem čerstvou smetanu, a ejhle byla mnohem talentovanější,  vydržel jsem se na ní koukat mnohem déle, navíc bude užitečná, a určitě nedostanu průjem. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Rok 2001. Kate a Leopold. Veskrze průměrná romantika. Po dvaadvaceti letech na Primě někomu jeblo (a to teda fest!) a rozhodl se téma střetu galána v krajkách s ludrou v mikině rozředit na dvanáct (!!!!) dílů a řádně vytrapit. Bravo. Povedlo se. Další díly vynechám, protože míra ubohosti atakuje Soukupova Premiéra. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to jednoduše odmáznout tím, že Prima kvalitní seriály nedělala nikdy a shitové seriály jsou de facto její značka (jako má HBO motto "Nejsme televize, jsme HBO", Prima zjevně funguje podle motta "Nejsme HBO, jsme Prima"), takže proč jí to vyčítat teď. Jako seriál na dopoledne k žehlení nebo i na úterní večer českého dělňase/důchodce utahaného/senilního tak, že je mu všechno jedno, popř. se dožadujícího svého "hezky česky", asi ok. Jako tahák do sobotního prime time, no nevím. Jediným pozitivem, co mě napadá, je, že to není papundeklové úplně, ale jen z poloviny - máme tu pár exteriérů a máme tu autentické interiéry zámku. Scénář by byl ok jako první verze, po které přijde ještě několik dalších, ve kterých se odstraní tupé vysvětlovačky backgroundu postav, ukážou se věci, o kterých se jen mluví, celé se to víc vyhrotí, aby měl člověk pocit, že tam opravdu o něco jde a dopíšou se opravdu vtipné dialogy. A vyškrtne se ten totálně zbytečný vypravěč, proboha. Co se herců týče, všechny bych vyházel a začal s castingem od znova. Konkrétně u mdlé Emmy Smetany bych vypíchl totální absenci jiskry a citu pro komedii, které jsou u představitelek dobrých romcomů základ - představte si v její roli třeba její téměř jmenovkyni Emmu Stone a hned máte úplně jiný level herecké energie. Smetana si svou roli tak nějak odmluví, ale to fakt nestačí. Chemie mezi hlavními dvěma představiteli veskrze žádná, neutrálnější než Švýcarsko. A co se slavné bitky týče, v tomhle žánru a primáckém provedení snad nikdo nečekal propracovanou akční scénu, ale snadno to mohla být aspoň jednoduchá vtipná (a ne směšná) etuda založená na kontrastu úsporných elegantních pohybů šlechtice s kordem a medvědovitých pohybů tupého násilníka. Tady to ale natočili bez nápadu a z nejhoršího možného úhlu. Kamerově a hudebně obvyklá nuda, kostýmy neevokují historii, ale pohádku, což byl zřejmě záměr (romance pohádkových rozměrů), ale nevypadá to dobře. Celkově je pilot vyváženě matný a špatný po všech stránkách, ale kdovíjaká bizarnost to není - na to už je divák příliš vycepovaný předchozími primáckými seroši a nekončící záplavou současných českých pseudokomedií. ()

Oto10 odpad!

všechny recenze uživatele

Úvodní díl Elišky a Damiána, mne vůbec nepřesvědčil o tom, ten seriál sledovat dál. Dialogy v tomto jsou poněkud nudné a postrádají vůbec nějaký smysl. Moc se táhne. Působí to spíše jako nepovedená telenovela. Kostýmy a kulisy jsou celkem laciné a korunku tomu přidávají i herecké výkony, které se snad ani nedají označit za "herecké". Velikánské zklamání. Za mne je to velikánský propadák, kýč a pravděpodobně největší přešlap TV Prima za rok 2023 - 5 %. ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se seriálem Eliška a Damián chtěla Prima upoutat pozornost, ale ne takovou jak by jsi představovala. Herectví Emmy Smetany převyšuje většina herců. Nevím jestli to není vinou režiséra, a scénáře. Možná kombinace obou faktorů s zmíněným herectvím. Potom je však záhadou výborný herecký výkon Dany Syslové. Jednooký mezi slepými králem, dvojoký císařem.  Uváděný sňatek měl zabránit sedmileté válce, problém je, že v roce 1758 válka už dva roky probíhala. I chybné detaily dělají celek. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno