Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

Puol 

všechny recenze uživatele

Klasická jednoduchá westernová story obohatená o mystické rituály a halucinogénne scény. S " Moebiusovým" komiksom to, domnievam sa, veľa spoločné nemá. Slušne nakrútená westernová rovina filmu, nie úplne sedí s CGI efektami pri scénach v rauši . Zaujímavý experiment, ktorý ale nedopadol úplne najlepšie. Pri sledovaní mi príšiel namysel film Rona Howarda The Missing, tiež mystický western, ktorý ma ale zaujal podstatne viac. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Kdo viděl.. ví svoje. Já měl možnost to vidět dokonce 2x. Poprvé jsem totiž usnul asi půl hodiny před koncem. Napodruhé jsem byl svěží a tak jsem to dokonce dokázal dokoukat do konce. Myslím, že přenesení duchovna a tajemna do westernu byl docela originální nápad a i vizuální stránka filmu byla vcelku vydařená. Dokonce i herci v hlavních rolích docela potěšily mé oko. Avšak děj byl místy zmatený a konec byl vůbec šílený. Zkrátka a jednoduše. Pro příznivce ranního vysílání čt2 s panoramatickými záběry našich hor je tenhle film naprostá senzace. Pro zbytek (co hledají smysluplný děj) je to ztráta času. 30% ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Blueberry s ksichtem Vincenta Cassela je sympaťák, šíleně videoklipová kamera je zabavná, ale v obrazových efektech se úplně ztrácí děj. Atmsoférou se tahle psychedelická adaptace slavného francouzského komiksu snaží být western narvaný mystičnem až po okraj stetsonu, ale nedá se říct, že by to byla trefa do černého. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Ať už pokulhává děj nebo se některým nelíbí psychedelická či mýtická atmosféra, pro mě se stal Blueberry obrazově krásným, nápaditým a dobře zahraným filmem. Ačkoliv Vincent Cassel je dobrý (ne úžasný), vedlejší postavy jsou přesné. Ať už je jí Madsen, Meaney, Lewisová, veterán Ernest Borgnine nebo Djimon Hounsou, který má sice maličkou roli, ale figuruje ve dvou úžasných scénách, které se nejspíš stanou mými oblíbenými. Tak či tak, musím vzdát hold kameramanovi Tetsuo Nagatovi, který odvedl úžasnou práci se světlem a zasloužil si alespoň nějakou festivalovou cenu. 80%. ()

markettka odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejhorší film mého oblíbence Vincenta Cassela. Kdyby v něm nehrál, tak to ani nedokoukám do konce. Přislo mi to divný a ujetý ve špatném slova smyslu a upřímně ani vlastně nedokážu říct o čem to bylo. Přemýšlela jsem, jestli dát jednu hvězdičku nebo odpad! a mrzí mě, že to ani Vincent Cassel nezachránil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Lund konaném ve Švédsku 2004. Režisér Jan Kounen si odnesl třetí místo za Zvláštní uznání. (Terva)

Reklama

Reklama