Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Takových filmů je jako šafránu.Rozhodně se tenhle film nedá srovnávat s filmem Proč?? ale rozhodně to není špatnej film.Při sledování sem se fakt vžil do kůzě těhle fandů.Fandění a to jejich zlobení prostě k fotbalu dnešní doby patří,tihle kluci jezdí po republice a sou ochotni za svůj klub při rvačkách s jinými fandy položit život ( kolikrát i rvačky s policajty ) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film svojou kvalitou nedosahuje úrovne iných filmov z prostredie futbalových ultras, ale niektoré momenty stáli určite zato, najmä príchod dvojice tvrdých "hooligans" z West Hamu a najmä sklamanie skalných priaznivcov Sparty, keď ich našli pri spoločnej zábavke. Mňa ako priaznivca Millwallu to pobavilo podstatne viac ako iných ľudí ktorí film videli. K väčšej spokojnosti predsa len chýbalo trochu viac, napríklad "Na Letenské pláni má území své..., SK Slezská z horníckeho města či iné legendárne "chants" oboch táborov - rudého či toho z Bazalú. V ažom prípade však na naše končiny vydarený film. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě velmi příjemné překvapení. Ten film totiž ale vůbec není o fanoušcích Sparty (stejně tak tam mohli být jacíkoliv mladí ožralové, co o víkendu v noci chodí rozkopávat popelnice na sídlišti) a má několik rovin, které je otázka, zda při povrchním sledování si je člověk uvědomí. Je to o určitém dospívání v názorech, které jednou nejspíše postihne každého, byť by mu fandění přišlo hrozně cool, je to o tom, že lidé než na koncert raději jdou na zápas, kde nemusejí myslet a vyřvou emoce, je to o tom, jak si sami nalháváme (pokusy Psíka sbalit holku) apod. Velmi dobrá režie, kamera, hudba, herci, ve scénáři pár vychytávek, kterémožná ne každý postřehne, fakt dobrý český film, který snad dojde časem ocenění. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Místy sice zábavné, byť zejména díky lehce podbízivě do příběhu "začleněným" anglickým chcajícím debilům. Celkově ale film působil jaksi neopodstatněně, zvláště zkoušel li si pohrávat s vážnějším tématem, nebo nedejbože pokud se chtěl tvářit jako dokument o fanouškovské obci. Největším krokem mimo byl ale naprosto a to totálně nesmyslná a zbytečná postava Vladimíra Dlouhého, který je až příliš dobrý herec na to, aby bral takovéto průsery. Také Lábus s Kaiserem mají za sebou už lepší kousky. 40% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie,která opravdu nikomu nic neřekne(ale třeba to neměli autoři ani v úmyslu,abych jim nekřivdil),nějaké srovnávání s Proč radikálně odmítám(to by byla pro Proč opravdu nehorázná urážka!),prostě film,který opravdu možná pár vydařenýma hláškama pobaví,ale to je tak jeho maximum.Naštěstí film rychle uteče,takže z toho nikdo neumře 8D. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu hraje Oldřich Kaiser se svou dcerou Karolínou Kaiserovou. (M.B)
  • Celý film měla původně vyprávět postava Tyčky, kterého hraje Vladimír Dlouhý. Až před střihem se rozhodl Sluka jinak a David Novotný namluvil postavu vypravěče. Proto některé pasáže nedávají moc smysl. (don corleone)
  • Na filmu byly nejdražší pronájmy prostor, kde natáčelo - Lucerna, stadion Na Bazalech, Rudolfinum atd. (don corleone)

Reklama

Reklama