Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

dobytek 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za film + 1 hvězdička za vožralýho strejdu Lábuse... Celkově pěkná debilita postrádající jakejkoliv děj a těch pár povedenejch vtipů už to nezachrání. U mě to teda Non plus ultras celkem jasně prohráli a kdyby neměli ve svym středu aspoň ty 2 nadprůměrný hráče (Lábuse a Kaisera), tak to bude pořádnej debakl. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Do jistého okamžiku jsem si říkal, že by tohle mohl být docela slušný průměr. Poté, co se na scéně objevili angličtí "raubís" nebo jak se to sakrapes píše, celý průměr byl slavnostně spláchnut do záchodu, z jehož obsahu se zřejmě inspiroval i scénárista, který si hláškami a přehnaným chováním (a přehráváním) anglikánců zatloukl hřebík do rakve filmu. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Po v podstatě slibném začátku přijde o to horší konec. Hudební část je velmi zdařilá, ale ten konec, ten! konec, ach jo... jaký konec, takový film... Film tudíž při troše dobré vůle chápu, akorát mi to není jasný nebo spíš je mi to jasný, akorát ho (to) nechápu... Konec konců je to jedno, ten film se prostě netrefil... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna vášnivím obdivovateľom tuzemskej (Česko-Slovenskej) produkcie. Ale uznávam, že sa tu z času na čas objaví dielo, ktoré dosahuje úroveň rešpektovanej svetovej tvorby. "Non Plus Ultra" však takým filmom iste nie je. To v žiadnom prípade. Ale je to jeden z tých českých filmov, ktorý ma zaujal a dokázal i fajn pobaviť. Čo som od tohto titulu vôbec nečakal. V tomto prípade pôjdem proti prúdu. S radosťou dávam štyri hviezdičky a kričím: Sparta do toho! Old hooligans never die!!! **** ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle filmu rozpačitý... Na jedné straně zajímavý projekt, kterých se u nás moc netočí.. Spousta výborných hlášek, z nichž některé možná zkultovní ("Všechno je na hovno, jenom včely jsou na med a ten je taky na hovno")!!!! Ale na straně druhé je to po všech stránkách hodně nedotažené. Film skončí ve chvíli kdy se příběh teprve začínal rozjíždět a divák ztotožňovat s hlavními postavami.. Pravé bitky mezi ultras se prakticky nedočkáme. V celém snímku je jen jedna a trvá asi minutu... A to už nemluvím o matných hereckých výkonech, které zachraňuje snad jen dvojice Kaiser-Lábus. Jsou to tedy slabší 3, ale spíše za snahu vytvořit něco nového než za skutečné výsledky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Operní pěvec na koncertě v Rudolfině je otec režiséra Jakuba Sluky. (don corleone)
  • Zápas Ostravy se Spartou se natáčel na Bazalech, když se zeptal pořadatel jak chtějí hlediště zaplnit, odpověděl mu režisér, že dodatečně na počítači. Pořadatel souhlasně přikývnul, že jinak by to ani nešlo. "Bodejť by tady přišlo tolika lidí," prohlásil. Následující sezónu byl Baník mistr a Bazaly vyprodával téměř na každém zápase. (don corleone)

Reklama

Reklama