Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Žít na "konci světa" může někomu připadat jako vyhnanství, jako místo, kde se ani žít nedá. Pro sourozence Vuka, Jurku a malou Gábinu je horská chata vysoko v horách nejkrásnějším domovem. S rodiči, kteří tu zvolna a s příkladnou poctivostí v podnikání vybudují prosperující penzion, se děti cítí bezpečné a šťastné. O téhle rodině, žijící v harmonické symbióze s nádhernou, ale i krutou horskou přírodou, vypráví úspěšný třináctidílný televizní seriál. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál z konce světa. Babička taky bydlela v takovém zapadákově, takže to pro mě byla taková srdcovka a hezké vzpomínky na mládí. Srdíčko zaplesá, když vidí tu spoustu sněhu o kterém si dnešní generace může nechat jen zdát. Rozhodně bych se nestyděl ji doporučit malým i velkým ke zkouknutí... U toho konce jsem čekal na navázání na druhou řadu či tenkrát na volné pokračování, ale marně... 80% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hlavní dětský hrdina mi byl vždycky hodně protivný svým zženštilým zjevem i chováním a věčným otravováním svého bratra, kamarádů i rodičů. Radovan Lukavský zde zas hraje mimořádně nesympatického despotického chlapíka jehož tvrdost vůči rodině má snad být zdůvodněna rázovitým horalstvím. Tak by se dalo o tomto neveselém opusu pokračovat dál, postavu po postavě, ale jediní, kdo se mi v celém seriálu líbili, jsou Martin Růžek v roli kuchaře a dětská hvězdička Yvetta Kornová. ()

Reklama

Guru 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tenhle seriál jsem příliš nemusel. Snad jen dík zajímavému příběhu a výpravnosti (oproti některým studiovým seriálům) mě poutal před televizi. Dnes, s odstupem času a v dospělosti musím konstatovat, že mi seriál příjemě sedí. Radovan Lukavský sice přísný, ale férový otec, malý Jurka jako podnikavý chlapec, kterému ne vždy všechno vyjde a krásná soudržnost lidí na horách, kde si lidi musejí navzájem pomáhat, aby vůbec přežili. Jediné, co mi v celém seriálu vadí je hlavní dívčí role - Jurkovy sestry. Ale i to je život. Kde jsou dnešní seriálové ikony s naprosto nesmyslnými příběhy a zápletkami. Dávám pět hvězdiček i z nostalgie. ()

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadil bych se, že tak blbej naivní komoušskej seriál točili na nejmíň 20 let vyexpirovaný východoněmecký ORWO nějakejma béčkovejma kamerama made in Kamčatka s objektivama vyrobenejma z dioptrických brýlí, protože takhle odporný barvy a neostrá kresba se jen tak nevidí. Taky bych zabíjel za ty neustálý zoomy a roztřesený záběry na dlouhých sklech. No hrůza, děs, ještě že ten ovladač má tlačítka previous a next. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Seriál je poměrně věrně ztvárněn podle knižní předlohy (Bratr mlčenlivého vlka), takže v něm je spousta zajímavých příběhů z prostředí hor a lidí v nich žijících i pracujících, co jsem ale měla, už jako malé dítě, za pocit, že většina herců v něm hrozně špatně hraje. Nevím, jestli je to nepřirozeným ozvučením dialogů, nebo špatným vedením herců, ale všichni tam hrají tak nějak divně, dřevěně. Z dětských herců jasně kvalitativně vyčnívá Yvetta Kornová, ale baví mě tam dokonce víc, než takový Radovan Lukavský. A co mě ještě zamrzelo, že nakonec pod tou závěrečnou lavinou skončil úplně někdo jiný, než měl, což staví původní příběh úplně na hlavu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • V restauraci zní píseň „Vítr mi odvál těch mých pár let“ interpretovaná Karlem Gottem. (sator)
  • Když si Vuk (Oldřich Vízner) vezme v kuchyni tác s polévkami a rozbije ho, tak na zemi jsou střepy a vylitá polévka. Vuk odejde a hned se za ním rozběhne Jurka (Jiří Máša), ale v tu chvíli už je podlaha zase čistá. (P.Machy)

Reklama

Reklama