Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 6
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (91)

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná fantasy pro celou rodinu. Vládce větru (film) se mi nelíbil, ale tuto seriálovou verzi jsem si oblíbil. Příběh, vyprávění funguje skvěle, postavy jsou sympatické a ten malý mudrlant Avatar tomu celému příběhu dal takovou jiskru. Trochu drhnou triky (digi bordel), to si měli pohlídat. Skvělé jsou však všelijaké originální příšery, kterých tam mohlo být daleko více. No a nejlepší ze všech byl vzdušný bizon, takový velký ňuňínek 🙂. Celkově jsem spokojený.... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem k live-action reimaginaci legendárního AVATAR: THE LAST AIRBENDER přistupoval dost skepticky, jelikož původní animovaný seriál je fakt bezchybnej klenot a pomyslný etalon svýho žánru. Po pár minutách ale moje předsudky a skepse zmizely jak pára nad hrncem, a já věděl, že sleduju seriálovou událost sezóny [a to máme teprve konec února].... Ať už jde o neskutečně poutavý world-building, orientální nádech [viz. halucinogenní a spirituální scény; jmenovitě třeba excelentní pátá epizoda kterou lze přirovnat snad jen k IT na tripu], prvotřídní choreografii soubojů skoro až ve střihu Hongkongské školy, meta-témata [otázky militarismu či chyb minulosti], a v neposlední řadě o epickou stylizaci s prvotřídním filmovým audiovizuálem stírající pomyslnou hranici mezi seriálovým a filmovým formátem, production values a velkolepou výpravou a dramaturgií – v tom všem nemá live-action verze AVATARA ve svým seriálovým rybníčku (nebo spíš rybníku?) sebemenší konkurenci.... Hlavním nosným pilířem jsou zde však postavy, jejich mezi-vztahy a ohromně lidský přístup tvůrců k jejich character issues, díky nimž se divák dokáže jak s Aangem, Katarou, Sokkem, ale i impulzivním Zukem a jeho strýčkem Irohem [kteří ambivalentně lamentují mezi rolemi sympatických záporáků a anti-hrdinů] dokonale ztotožnit... Druhým hlavním pilířem jsou zde perfektní kreativní využívití klasického příběhového schématu mýtu o cestě hrdiny, který přirozeně kooperuje s až pohádkovými meta-motivy o dobru a zlu – stejně tak platí o motivu kamarádství, rodiny, a vypravěčskýho principu morálního ponaučení, díky čemuž si seriál užijí jak dospělí, tak dospívající, tak i děti, kteří se s původním animovaným seriálem dosud nesetkaly.... co dodat víc? Snad jen: perfektní prolog; 9 větrů z 10 🩵 ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Neznam puvodni animovanej serial a tudiz nemohu srovnavat vernost sve predloze, ale na Netflixovskou adaptaci mi to prislo docela dobry. Mlady herci (vetsina jsou herecky) jsou fajn a pusobi sympatickym dojmem, nejvetsi nymand je placko Aang, kterej se za prvni sezonu vlastne zadny ovladani jinyho elementu nenaucil. Nejsympatictejsi je dedula Iroh, takovej real life kungfu pandak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍM UDĚLAT TO, CO PO MNĚ CHTĚLI. DOKONČIT VÝCVIK A OVLÁDNOUT OSTATNÍ ŽIVLY, ABYCH MOHL NASTOLIT ROVNOVÁHU…“ Pro fandy fantasy jak vyšitý! Já v tom ale furt vidím jen pohádku, která možná je i pro dospělejší diváky, ale furt je to pohádka, kde hrajou prim dětský hrdinové. Akční scény – stejně jako vizuál jsou fajn…   /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o hranou verzi stejnojmenného animovaného seriálu. Jeho tvůrci měli být původně producenty, ale nakonec projekt kvůli neshodám opustili. 2.) Každá epizoda (1.série) stála více než 15 mil. USD. 3.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ja som asi týždeň dozadu dopozeral originál animák, takže nie som zarytý fanúšik. Možno preto som Posledného vládcu vetra od Netflixu pozeral s otvorenou mysľou, bez kritického pohľadu a otvorený zmenám príbehu, ktoré bolo treba očakávať. Či sú hlúpe a zbytočné? Občas, ale sú povedzme stráviteľné. Pozeral som sa očami uchváteného dieťaťa. Niekedy potrebujem utiecť realite, nechať svet za sebou a zabudnúť na všetko ostatné. A tu prichádza priestor ponoriť sa do úžasného, kúzelného sveta, ktorý tu na mňa čakal. Určite si buďte istý, že nejde o dokonalú adaptáciu, ak človek chce, materiálu na kritiku je tu viac ako dosť, to je fakt. Možno by som za iných okolností taký dobrý nebol, ale teraz kritický nebudem. Tento seriál si ukradol moje srdce vizuálom, príbehom, srdcom a krásnou, detskou naivitou, ktorá srší aj z pôvodného animáku. A som veľmi vďačný za každé takéto fantasy dielo s nepremárneným potenciálom a veľkým budgetom. Nevzniká ich veľa a samozrejme by som bol veľmi rád, ak by Avatar: The Last Airbender dostal priestor pre druhú sériu, aby napravil tie nedostatky zo série prvej. Až sám sa dnes čudujem, aký som zhovievavý, ale mne sa to páčilo a celkom dosť :) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • V původním seriálu není Aang odhalen jako Avatar – ani vesnici Vodního kmene, ani divákům – dokud Zuko nepožádá o vydání Avatara a Aang nepřizná, kdo je, a nevydá se. (KGBelik)

Reklama

Reklama