Reklama

Reklama

VOD (1)

Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSME JEDNODUŠE VAŠÍ LEPŠÍ VERZÍ." Jako bývalý pařan různých her mi to přišlo vyloženě v pohodě. Žádné velké umění, žánrovka, CGI v rámci televizní obrazovky OK, dokonce i ta Lopezová nepůsobí rušivě, naopak, překvapilo mě, jak se do toho herecky opírá (ano, v několika momentech byla hysterická, ale vzhledem k zápletce to dávalo smysl). 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Atlas je zde zkrátka jen dalším ukázkovým příkladem zcela nesmyslně a přehnaně kritizované podívané, s hromadou mnoha uživateli naprosto zbytečně dehonestujících komentářů, většinou samozřejmě pocházejících z řad klubových a festivalových diváků, kteří se odmítají filmem bavit a chtějí od tohoto média jen umění,umění a umění. To ovšem Atlas očekávaně nenabízí, a proto ty drsné hejty, které jsou možná oprávněné, nicméně zároveň zcela nemístné. Atlas je totiž film, který je točený z důvodu cílového diváka pobavit a oslovit ho způsobem, který se opravdu neztotožňuje s potřebami intelektuálů a erudovaných filmových kritiků. Toť asi tedy k té všeobecně hloupé kritice a nyní již k filmu samotnému. Ano, Atlas skutečně nenabízí nic převratného, kvalitního, či v jakémkoliv ohledu výjimečného, na druhou stranu ale v ohledech, který by měl od takovéhoto typu filmu potencionální divák očekávat, tak v těch funguje více než spolehlivě, zábavně a přesvědčivě. Zápletku tak lze označit za opravdu svižnou a nenudící, jednotlivé tuctové postavy pak působí sympatickým způsobem, i když o věrohodnosti prdelaté Jennifer Lopez v ústřední roli by se nejspíš diskutovat dalo, ale že by vyloženě filmu ublížila, tak to ne, atmosféra a vizuální podoba filmu též vypadá dost slušně, no a co se týče toho nejdůležitějšího, tedy akce a efektů, tak je tedy poznat, že využití CGI tu sehrálo dominantní roli, nicméně alespoň pro mě rozhodně ne rušivou, navíc je důležité i zmínit, že vše po této stránce působí poměrně přehledně a dynamicky, a akce je vážně hodně a v závěru se to celé rozjede do vážně slušného inferna, které mě upřímně sakra bavilo. Abych ale zas jen nechválil, tak časté pokusy o emoce se zcela minuly s účinkem, no a pár vyloženě do očí bijících nelogičností se tu bohužel též vyskytuje, ovšem za mě ani jedno z těchto nepopiratelných negativ nemělo stejně nějaký zásadní vliv na můj výsledný dojem, který označím za velice uspokojivý. Atlas je prostě zábavná, efektní jízda, co sice příliš rozumu nepobrala, nicméně svůj cíl alespoň pro mě splnila na jedničku. ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

Par dlouhych let jsem tu nic nenapsal. Tak to uz nepla. Nebylo to spatny, ale... ona mi tam uplne strasne moc vadila hlavni role. A to jak scenaristicky, tak obsazenim. To neslo.. ne.. fakt ne.. prosim.. uz ne. Sem si upe vybavil CatWoman s Halle Berry. Se teda omlouvam za pismenka a treba zase nekdy neco napisu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslední době stagnuje. Zejména tedy na poli celovečerních snímků. A Atlas určitě tento dojem nikterak výrazně nezlepší. Jennifer Lopez se sem za mě vůbec nehodila. Já ji prostě jako herečku nevidím. V emocionálně vypjatých scénách je vidět, že její originální zaměření, tedy býti zpěvačkou, stojí na prvním místě. Co se týče vizuálu, tak asi Atlasu nemohu nic moc vytýkat. Tady se autoři docela vyřádili (s přihlédnutím k rozpočtu by ale bylo smutné, kdyby výsledek za nic moc nestál). Ale to ostatní? Příběh stál za starou bačkoru. Zvraty jako kdyby je vymyslel prvňáček. A v neposlední řadě neuspokojivý závěr...Toto vše mě přimělo sáhnout po 2 hvězdičkách. A to dneska mám ještě dobrou náladu. Jindy bych byl asi ostřejší. Za mě dávám 4/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Sakra, to bylo ale táhlé. Technicky to bylo pěkně natočené, sice hodně CGI, ale přehlední to bylo a vizuálem to bylo dobré, jenže mě to bavilo tak první půli znovu a pak už jsem u toho usínal. Těch výbuchů tam bylo dost a děj jsem vůbec nevnímal, jak byl nezáživný. Ani ta Jennifer Lopez to zde moc nevytrhla. Vypadá furt slušně, ale její postava mě nebavila. Nechci dát jen 1*, zásadní chyby to nemělo, jen to bylo prostě bez náboje, bez napětí a bez atmosféry. Zavřu všechny oči a dám slabou 2*. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (4)

  • Film byl inspirován sérií videoher „Titanfall“. (Vitox)
  • QR kód na „psích známkách“ Atlas Shepherd obsahuje číslo 12761760 (kód je vidět a lze načíst v čase 01:47:41). (jDanek)
  • Natáčalo sa v Los Angeles a na Novom Zélande. Natáčanie začalo 26. augusta 2022 a skončilo po troch mesiacoch 26. novembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama