Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (315)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, kdyby Berenika Kohoutová začala v půlce valit svůj majstrštyk "Dělám stojky!", dávalo by to pořád asi větší smysl jako tohle. Ale česká produkce jde kompletně a nenávratně do... O to víc mě překvapuje, že Hanák, který kdysi natáčel solidní teenagerské komedie (v klidu se dnes dají označit za kultovní) natočí film, kde lidi v kostýmech běhají 3/4 času sem a tam a je to absolutně o ničem... a nepomůže tomu ani Jarda Kužel, ani Jarda Dušek (a tím myslím Nárožného). ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

70%, moc pěkná výprava a kamera. Že je námět vykradený? Nejsem si jist, že vůbec lze natočit/napsat natolik originální přibeh, který by v nekterych momentech nepřišel povědomý. Obsazení povedené, nejslabší mi přišla princezna, ale úplně zla nebyla. Navíc bylo v minulosti natočeno tolik "pohádek" /např. Řachanda, Slíbená princezna atd./, které byly tak špatné, že tato je v porovnání s nimi balzám. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Náš prcek, tedy pro pohádku hlavní cílová skupina, se těžce nudil. Ostatně já jsem se také nudil a bylo těžké se soustředit na děj. Ten byl pomalý, nic moc se nedělo, hlavní postavy nebyly vůbec sympatické. Potěšil mě pouze (stále stejný) král a svatý Petr, také docela povedený závěr. Lokace byly hezké - mutant Sychrova se Zvíkovem vypadal zajímavě, na přehradu jezdím rád. Myslel jsem na to, že se opět těším na léto. Na hlavní Vánoční pohádku ale docela slabé. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Branou nebeskou kdejaký hříšník projít nemůže, a tak je třeba nejen vrátit ukradený klíč otevírající nejeden zámek, ale současně se i polepšit, což jako pohádkový motiv rozhodně není málo. Vlastně celá úvodní část, která předznamenává další dění, je poměrně neotřelá. Členové ústřední trojice jsou sympatičtí a během jim vymezeného času procházejí docela zajímavým vývojem. Krajně nesympaticky naopak působí záporné duo, takže není problém si přát dobrý konec. 65 % ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Solidní výkon od všech zúčastněných, zejména pak od pana Janáka (ironicky bych mu měl spíš měřit striktnějším metrem vzhledem k tomu, kolik šancí na pohádky na Vánoce dostává). KSP je pohádka odpočinková, klasická (žádné napodobování Hollywoodu) a bez ambicí na stříbrné plátno. Celý film táhne ústřední trojice, která má mezi sebou dohromady jednu mozkovou buňku a půjčují si ji navzájem. Většinou ji má Tobiáš, ztělesnění Lawful Good alignmentu. Emílie a Vilém mu zdatně sekundují a celkově bych si toto trio dovedl představit i v dalších filmech (nebo z toho třeba udělat minisérii). Ono celkově, když se rozdával rozum, tak ho nepobral vlastně nikdo - svatý Petr má v ... "klíči", když člověk vidí, jak se (ne)snaží dostat svůj klíč zpět. Stráže jsou spíš na okrasu, a z celého hradu je z klaďasů proaktivní snad jen princezna, která ale i přes kritiku úkolů pro nápadníky nic nedělá. Poslední zmínku si zaslouží vodník pohodář, který mi pro změnu evokoval Thoma Yorka v klipu Lotus Flower. Pár kvalitních hlášek, standardní vítězství dobra nad zlem. Co víc si přát? Určitě hodně (s každou další pohádkou je vidět, jak se některé elementy opakují 1:1), ale po zkušenostech z let minulých nelze KSP hodnotit příliš negativně. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Ke hradu Zvíkov byly ve filmu digitálně doplněny obě věže ze zámku Žleby (Velká i Holubová věž). Dále pak i Bretaňská věž ze zámku Sychrov. (Quixe)

Reklama

Reklama