Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

To je teda slátanina a navíc ještě blbost! V žánrech tady chybí pohádky, jelikož co se zde odehrává nemá s realitou vůbec nic společného. Čekal jsem, že to bude real a dozvím se něco o drogách nebo tak, ale nic. Když je to aktuální snímek, tak proč používají tlačítkový telefon? Z herců jedině Max je vtipný protože má všechno v píči. Tragédie od ČT, takže za mě nebrat. Hodnocení: 30/100. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový progresivní český seriál od tvůrců Banger měl velký potenciál a první 2 díly nasvědčovaly k velké pecce, poté šla kvalita však prudce dolů a zabrousila kdesi k průměru. Herecky je  Adikts velmi povedené, Mám f pi´či Petr Uhlík stole the show a snad jej na české scéně uvidíme častěji. V prvních dvou dílech se skvěle povedl i humor a experimentování s drogama je tu zábavné, v závěrečných dílech " dojezd" je však zábavný o něco méně. Finále je však hodné k zamyšlení. Celkově zajímavé, ale mohlo být lepší. 6/10. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani s vícedenním odstupem se stále nemůžu rozhodnout, jestli Adam Sedlák sofistikovaně vytrolil jednu konzervativní televizní instituci, nebo se s mecenáši z Kavčích hor jenom prostě nepochopili. Rozhodně to ale není antidrogová agitka, která by se měla promítat na školách. Fakt je ten, že „takový malý český Trainspotting“ se nekoná hlavně proto, že ten nesmyslný děj se stále více na sílu snaží maskovat jako úlet za hranice běžné tuzemské produkce. Zatímco Banger pracoval s realistickou zápletkou kluka z ulice v průseru, tohle je jiný svět, kde dialogy zavánějí deklamací a vztahy mezi postavami jsou jak z nekonečného seriálu. Jen to hrozně dobře vypadá (ten promyšlený vizuál mě vlastně udržel až do konce) a vlastně bych Sedlákovi přál, aby natočil evropskou věc v produkci Netflixu, nebo HBO, protože Adikts mají mezinárodní parametry. Ale potřebuje lepšího scenáristu než je on sám. Anebo přísného dramaturga. PS: Uhlík je herecké zjevení odjinud, absolutní král. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak se mi Banger od Sedláka dosti líbil (doopravdy progresivní film po všech stránkách, který trošku rozčeřil ty vody zdejších konzervativně založených snímků), tak s Addikts mě vyloženě zklamal. Ano, pár povedených aspektů se najde i tady (kamera, hudba, herecký výkon Uhlíka). Ale příběh se za mě rozvinul směrem, který podle mě neměl moc co nabídnout. A v závěru to dohánět, to už prostě přišlo pozdě. Škoda. Potenciál tady rozhodně byl. Za mě dávám 5/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dokoukal závěrečné dva díly najednou. A tak nějak si nejsem jist, zda to bylo tak rafinovaně psychologicky podprahově svým způsobem zajímavé nebo to to byla ulítlá nesmyslná psycho blbost. Nejpřesnější by bylo asi - bylo to zajímavě divné. V prvních dílech jsem si musel vygooglit, zda si (ne)dělají s nějakou adiktologií srandu, nějaký program pro totálně ujeté existence, nebo takový obor fakt existuje. Když už požili ty šmakulády, nebylo ztvárnění různých "schopností" nezajímavé. Zajímavá herecká sestava. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)

Reklama

Reklama