Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o čerstvo ovdovenej žene (Brenda Blethyn), ktorá nečakane zdedila dlh po svojom zosnulom manželovi. Tak, že musí rýchlo zohnať veľa peňazí, aby sa dostala z problémov. Nakoniec spolu so svojím záhradníkom (Craig Ferguson) vymyslia plán, ako ju zbaviť dlhov a to premeniť jej skleník na výrobu marihuany. Tento film na prvý pohľad vyzerá dosť vážne, ale je to skôr odľahčená komédia. Je to boj ženy proti morálke a jej situácie. Herecký výkon Brendy Blethynovej je skvelý. Zobrazuje postavu tak, že nám na nej veľmi záleží. Diváci sa s jej nešťastnou situáciou ľahko spoja. Scenéria nasnímaná na pobrežných brehoch je úchvatná. Dedina, v ktorej sa príbeh odohráva, pôsobí pokojným a tradičným dojmom, vďaka čomu je príbeh o blízkej komunite presvedčivej. 7/10 ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná britská (toto je třeba zdůraznit, pochybuju, že by něco takového natočili jinde) komedie, kterou bych rozhodně každému doporučil. Byť spíše než komedie, i když se několikrát více či méně zasmějeme, se hodí napsat humorný film. Snímek je svižný, nenudí a opírá se o prvotní dobrý a ne zcela typický nápad - stačí si přečíst obsah. Z filmu přímo čiší nadhled a ani občasné pěkné záběry na okolní krajinu nejsou na škodu. Ovšem nebylo by to ono, kdyby hlavní roli neztvárnila skvělá, sympatická a jako vždy velmi přirozená Brenda Blethyn, jeden z nejlepších výhonků britské herecké školy. :-) ()

Reklama

Milano182 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej film, kterej jsem viděl už jako malej (utkvěly mi v paměti dvě babičky, který si udělaly čaj z konopí) a nedávno jsem si na něj vzpomněl a pustil jsem si jej.. Nejlepší byl v celým filmu Bill Bailey, ten je prostě bezkonkurenční, vždycky, když si ho představím jako Mannyho, hned se musím smát. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná a trochu ztřeštěná komedie o řešení finančních problémů postarší vdovy. Grace Trevethyn (Brenda Blethyn) zdědila po manželovi krásný velký dům, náročnou hypotéku a obrovské dluhy. A tak nezbývá než se ve společnosti zahradníka Matthewa Stewarta (Craig Ferguson) pustit do nelegálního pěstování indického konopí a následného pokoušení prodeje vynikající úrody. Z dalších rolí zaujmou venkovský doktor Martin Bamford (Martin Clunes), nadšený uživatel marihuany, Jacques Chevalier (Tchéky Karyo), svérázná vedoucí postava nezákonného obchodování, ustrašený drogový dealer Vince (Bill Bailey), přestárlý rocker, těhotná Matthewova snoubenka Nicky (Valerie Edmond), apelující na zdravý rozum nových drogových distributorů, a svérázné prodejkyně koloniálu Margaret (Phyllida Law) a Diana (Linda Kerr Scott). Příjemné, vtipné, uličnické, s velkolepým závěrem a šťastným koncem. A nezbývá nic jiného, než si něco smotat, pohodlně se posadit a labužnicky si vychutnávat inhalaci i stavy poté. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova jako komedie vůbec nesplnila svůj účel – nepobavila mě. Už ten námět mě moc nebral. Ovdovělá starší ženská zblbne a začne pěstovat a prodávat marihuanu… No dobrá, kdyby to ovšem bylo aspoň vtipné. Bohužel jsem se u toho nebavil a nějakou dobu po filmu si na nic z něj už ani nevzpomenu, což je další důvod k nízkému hodnocení. Že by to bylo tím, že jsem nikdy nehulil a nedokáži tak naplno docenit některé vtipné scény? :-) Nemyslím si, u některých filmů s podobnou tématikou se bavím skvěle. Jednoduše jde o slabý film, se kterým jsem se totálně minul. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama